A 27 éves szíriai férfit gyilkosság és négyrendbeli gyilkossági kísérlet vádpontjában találták bűnösnek. A bíróság ítéletében különlegesen súlyosnak nevezte a bűncselekményt, ami gyakorlatilag kizárja, hogy az elítéltet 15 év letöltése után szabadlábra helyezzék.

Hirdetés

A férfi a bírósági tárgyaláson nem mutatott megbánást vagy együttérzést, sőt jelezte, hogy további támadásokra is készült. Ügyészségi források szerint azt állította magáról, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet követője.

Az elítélt először április 9-én éjjel legkevesebb 28 késszúrással megölt egy 35 éves férfit az utcán. Kilenc nappal később egy edzőterem öltözőjében súlyosan megsebesített késével négy férfit, majd elmenekült a helyszínről. Pár nappal később egy térfigyelő kamera felvételei alapján kiadott nyilvános körözésre érkezett lakossági bejelentés segítségével fogták el.

„Annyi embert akartam megölni, amennyit csak lehetséges. Még további támadásokat akartam végrehajtani egészen addig, amíg velem is végeznek, hogy mártírként halhassak meg” – jelentette ki a férfi.

Közönyös hozzáállása a bíróság előtt sokkolta az áldozatok hozzátartozóit. Ügyvédje közölte, a vádlott nem volt hajlandó konzultálni vele, és olyan vallomást tett, amely még a vádirat tartalmán is túltett.

Korábban írtuk