Fotó: hirado.hu
Hirdetés

Emmanuel Abayisenga, aki templomszolgaként dolgozott a nyugat-franciaországi Saint-Laurent-sur-Sevre missziósháznál, hétfőn meggyilkolt egy katolikus papot. A hatvanéves atya hónapok óta adott szállást a bevándorlónak – emlékeztet a cikk.

Francois Jacolin, Lucon püspöke azt mondta:

„Nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni, minden jel arra mutat, hogy a merénylőnek pszichiátriai problémái voltak. ”

Francois Jacolin lélektani problémákat emlegetett, pedig nem először követett el a ruandai férfi kifejezetten keresztényellenes támadást, tavaly nyáron Nantes-ban felgyújtotta a helyi székesegyházat – olvasható a cikkben.

A hatóságok akkor is a pszichiátriai problémákra terelték a figyelmet, és igyekeztek mindenkit meggyőzni arról, hogy nem vallási gyűlölet volt tettének indíttatása. A ruandai férfit elmeszakértői vizsgálatra vitték, kezelték, majd az apátság felügyeletére bízták.

Az elkövető jelenleg is egy pszichiátriai intézetben van, a hatóságok az eset óta arra a megállapításra jutottak, hogy a férfi nem büntethető, mert nincs olyan lelki állapotban. Gerard Darmanin francia belügyminiszter megerősítette: nem terrorcselekményként kezelik az ügyet – írja a hirado.hu.

A teljes cikk a közmédia hírportálján olvasható.

Korábban írtuk