Fotó: yurakrasil/Shutterstock.com
Hirdetés

A genderpropaganda nem olyan régen még azzal a céllal lépett fel, hogy a többségi társadalom ne közösítse vagy csúfolja ki a nemi identitás zavaraival küzdőket. Ma arra használják, hogy kisgyermekeket vessenek alá nemváltoztató kezelésnek, és magukat egyik pillanatról a másikra nőnek hazudó férfiakat zárjanak női börtönbe, ahol aztán több rabtársukat is teherbe ejtik.

Ki a nő?

Jelentés a bolondok birodalmából című rovatunkban több mint egy éven át számoltunk be az Egyesült Államokban tomboló, a normalitás minden elemét visszaszorítani hivatott szélsőséges propaganda eredményeiről, és itt hétről hétre megjelentek a nemi identitással kapcsolatos eseményekről szóló hírek is. Részletesen beszámoltunk arról is, hogy a genderpropaganda iskolákból való kiszorítása hogyan vált a 2021-es virginiai kormányzóválasztás fő témájává, és végül hogyan segítette elő a republikánus jelölt, Glenn Youngkin győzelmét.

Ott akkor tört ki hatalmas botrány, amikor a The Daily Wire című konzervatív internetes portál oknyomozásának eredményeképpen kiderült: a Loudoun megyei iskolatanács eltussolt két szexuális zaklatási ügyet, amelyek során egy magát nőnek mondó fiatalember két intézményben is diáklányokat molesztált, miután a testület engedélyezte, hogy a tanuló a „választott nemének megfelelő” (esetünkben a női) mosdót használja.

Ezen ügy folyamán a Daily Wire egyik legismertebb véleményformálója, Matt Walsh Loudoun megyében lakást bérelt, így – hivatalosan már ott élőként – jogot formált arra, hogy személyesen is részt vegyen az iskolatanács ülésein és azokon felszólaljon, ezzel az országos figyelmet is a helyi, ám mégis általános problémákra terelje. Walsh aztán 2022 nyarán megjelentette az év minden tekintetben egyik legnagyobb port felverő dokumentumfilmjét, Mi a nő? címmel – mindezt nem sokkal azután, hogy március végén a legfelsőbb bírósági meghallgatáson a baloldali jelölttől, Ketanji Brown Jacksontól Marsha Blackburn republikánus szenátor azt kérdezte, meg tudja-e határozni a „nő” szó jelentését.

Korábban írtuk

Erre minden, a valóságot meg nem tagadó ember azt felelné, a nő szó nőnemű felnőtt embert jelent. Ketanji Brown Jackson azonban felejthetetlen választ adott: „Nem tudom. Ebben a kontextusban nem. Nem vagyok biológus.” Joe Biden elnök által jelölt, fekete bőrű jogász aztán június 30-án hivatalosan is az amerikai Legfelsőbb Bíróság tagja lett… bár nem biológus.

Őrült rendelet

És ha már a láthatóan egyre súlyosabb kognitív zavarokkal küzdő amerikai elnöknél tartunk, meg kell említenünk annak harcias kiállását a genderideológia mellett. Biden 2022 júniusában aláírt egy elnöki rendeletet, amelyben felszólítja az Egyesült Államok Oktatási Minisztériumát és az Egészségügyi és Szociális Szolgáltatások Minisztériumát, hogy javítsák a fiatalkorúak hozzáférését a „nemi megerősítő” (vagyis nemváltoztató) egészségügyi szolgáltatásokhoz és dolgozzanak ki olyan szövetségi szintű lépéseket, amelyekkel fel lehet lépni mindama renitens államok ellen, amelyek ezeket korlátozni próbálják.

Ez azért különösen veszélyes, mert időközben a közbeszédet – nem kis mértékben a popkultúrán és a közösségi médiumok célzott cenzúráján keresztül – úgy formálták, hogy minden, a normálistól eltérő nemi identitás megkérdőjelezése azonnal a művelt körökből való kitaszítást és megbélyegzést vonjon maga után, amit rengeteg szülő próbál elkerülni azzal, hogy még erősíti is a gyermekekben gyakran természetes módon meglévő, a nemi identitással kapcsolatos zűrzavart.

Persze nem mehetünk el szó nélkül a Biden-kormányzat gendergabalyodott tagjai mellett sem, akikről túlzás nélkül kijelenthető, hogy kifejezett kirakati babái a propagandának. Rachel (született Richard) Levine személyében az Egyesült Államokban először lett kormánytag nyíltan transznemű személy: a még 2011-ben férfiból nővé váló – nőimitátor – politikust ráadásul az egészségügyi tárca államtitkárává nevezték ki, aminél kevésbé észszerű pozíciót nehezen lehet elképzelni. Mindent lehet fokozni: Richard Levine-t a USA Today magazin az Év Asszonya Díjra jelölte, illetve ő lett az első nyíltan transznemű négycsillagos tiszt az Egyesült Államok egyenruhásainak történetében és egyben az első „nő”, aki elnyerte a megtisztelő kitüntetést.

A Biden-adminisztrációnak köszönhetően megismerhette a világ Samuel Brintont is, aki az energiaügyi minisztérium atomenergia-hivatalának helyettes államtitkára lett, és aki nem csupán női ruhában szereti fotóztatni magát kutyajelmezbe öltözött szexpartnereivel, de egy alkalommal védelmébe vett egy kiskorú prostituáltakat közvetítő ügynökséget is. A teljes elmebaj tortáján csak hab az a nemrég nyilvánosságra került hír, amely szerint Brintont átmenetileg felfüggesztették pozíciójából, miután nyomozást indítottak ellene, mert a vád szerint egy repülőtéren ellopta egy nő 2300 dollár (több mint 900 ezer forint) értékű poggyászát. Akár öt évre is börtönbe kerülhet.

Samuel Brinton

Mindenki gender

Ohio államban szülők egy csoportja beperelte a helyi iskolatanácsot egy új szabályzat miatt, amely lehetővé teszi a diákoknak, hogy az éppen aktuális nemi identitásuknak megfelelő mosdót és öltözőt használják – a kisfiúk a lányvécét és fordítva. A Wisconsin állambéli Milwaukee-ban található gyermekkórházzal kapcsolatban hatalmas felháborodást váltott ki egy aktivista kápláni kinevezése: az illető közösségi pénzgyűjtést kezdeményezett azzal a céllal, hogy transznemű partnere mellét el tudják távolíttatni.

Emma Corrin, a Netflix egyik sorozatának sztárja azt követeli, hogy a díj­átadókon ezentúl ne legyenek nemek szerint felosztott kategóriák, helyettük vezessék be a gendersemleges elismeréseket. San Francisco polgármestere bejelentette, hogy új garantáltalapjövedelem-programot indítanak, amelynek értelmében ötvenöt alacsony jövedelmű transznemű városlakó kap havi 1200 dollárt (közel félmillió forint) tizennyolc hónapon keresztül; a program része a „transznemű személyek egyenjogúságának előmozdítására tett erőfeszítéseknek”.

Ez csak néhány az utóbbi egy-két hét főcímei közül, és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy bármerre nézünk az Egyesült Államokban, bármilyen típusú híreket olvasunk, gyakorlatilag képtelenség olyat találni, amelyikben ne az erőszakos genderpropagandával bombáznának bennünket. Ahogy Joe Rogan rádióműsorában nemrég elhangzott: mindez tökéletes eszköz arra, hogy elterelje a figyelmet a XXI. századi Amerika valós problémáiról, az utóbbi húsz évben indított háborúkról, a gazdasági nehézségekről, a társadalmi feszültségekről.

A néhány évtizeddel ezelőtt még büszke, erős szuperhatalomban mára a cél a normalitás felszámolása lett. Ha mi nem szeretnénk egy hasonlóan bolond valóságban élni, akkor tennünk kell a genderpropaganda ellen és támogatni a törvényhozókat, amikor ennek érdekében cselekszenek.

Férfiak és nők című összeállításunk további cikkei