„A bűnözés itt mindenütt jelen van az utcán: drogosok, drogdílerek járkálnak, olyan emberek, akik nem hajlandók dolgozni, akik azt csinálhatnak itt, amit akarnak” – mondta az M1 stábjának egy helyi férfi.

Hirdetés

Vasárnap egy 21 éves fiatal férfi – egy szabadnapos katona – sietett a segítségére azoknak a nőknek, akiket a gyanú szerint fiatalok csoportosan zaklattak. A társaság a férfi ellen fordult, üldözni kezdte, és egyikük a hátán és a combján is késsel megsebesítette.

A késes támadás feltételezett elkövetői szökésben vannak.

„A rendőrség a lehető legnagyobb erővel, az összes törvény adta lehetőséget kihasználva fog fellépni a növekvő számú bűnesetekkel szemben” – ígérte akkor Gerhard Karner belügyminiszter, aki személyesen is járt a helyszínen. A néppárti Karner részt vett egy különleges rendőri akcióban, amelyet a fiatalkorú bűnözés ellen szerveztek drónok és rendőrkutyák bevetésével.

Néhány órával ezután azonban újabb támadás történt, ráadásul ismét a Reumannplatzon, ahol vasárnap is.

„A kiemelt belügyminiszteri razzia sem akadályozta meg azt a 21 éves szír férfit, aki néhány órával a látogatás után, hétfőn este késsel megsebesített egy másik fiatal férfit, elmenekült a helyszínről, de néhány óra múlva a rendőrség letartóztatta és az említett kést is elkobozták” – számolt be a közmédia bécsi tudósítója.

Korábban írtuk

A 24 órán belüli két késes támadás érthetően felborzolta a kedélyeket az osztrák fővárosban. A helyiek szerint a kormány csak ígérget, de nem tesz semmit a bűnözés ellen.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.