Hirdetés

Ricardo Cruz Mendozát, a 37 éves illegális migránst még áprilisban tartóztatták le, és azóta négyrendbeli, kiskorúval szemben elkövetett szexuális visszaéléssel és egyrendbeli, harmadfokú szexuális bűncselekménnyel vádolják.

A Frederick megyei seriff hivatala szerint Mendoza szexuálisan zaklatott egy 14 éves, fogyatékkal élő kiskorút. A seriff hivatala egyike azoknak, amelyek a Bevándorlási és állampolgársági törvény 287(g) szakasza értelmében közvetlenül együttműködnek a Bevándorlási és Vámhivatallal (ICE), és azonnal értesítik a szövetségi ügynökséget, ha illegális bevándorlókat tartóztatnak le.

„Ez egy újabb példája annak, milyen értékes a 287(g) program a közbiztonság szempontjából Frederick megyében” – mondta Chuck Jenkins seriff a letartóztatásról.

Joe Biden elnök alatt Alejandro Mayorkas, a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) vezetője mindent elkövetett, hogy felszámolják a 287(g) programot. Mayorkas 2021 májusában például azt állította, hogy a programnak „káros gyakorlatai” vannak, bár példákat nem említett.

(forrás)

Korábban írtuk