A tájékoztatás szerint ezzel párhuzamosan egyre többen vannak intenzívosztályon, számuk jelenleg 384-re gyarapodott. Ugyanakkor százzal, 5198-ra csökkent a kórházakban ápoltbetegek száma. Szakértők szerint az utóbbi adat egy tíz hét óta tartó trendbe illeszkedik, így vélhetően a fertőzöttek számának újbóli növekedése nem fogja leterhelni a francia egészségügyi rendszert.

Hirdetés

Ugyanakkor az elmúlt öt napban átlagosan ezer fölött volt a regisztrált esetek napi száma, ami jóval meghaladja a júniusban mért 435-öt és a júliusban regisztrált 746-ot.

Franciaország a járvány által egyik legsúlyosabban érintett európai ország, ahol eddig 225 ezer 198-an fertőződtek meg és a kór 30 ezer 294 ember életét követelte. Az esetek számának drámai emelkedése miatt a múlt héten több francia városban ismét szigorúbb intézkedéseket fogadtak el a járvány féken tartására.

A brit egészségügyi minisztérium 938 új esetet jelentett hétfőn az Egyesült Királyság területén. Június közepe óta ez volt a második legnagyobb növekedés a fertőzöttek napi számát tekintve. A legtöbb esetet – 955 -öt – ebben az időszakban július 29-én regisztrálták.

Korábban írtuk

Nagy-Britanniában eddig 307 251 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 46 ezer 295-en hunytak el a kórban.