Amikor a Belgium flamand régiójában található Gent városának Gravensteen kastélyára migránssimogató aktivisták egy hatalmas uniós zászlót helyeztek el, benne az “Európa lehet más” felirattal, a hazafias flamand fiatalokat tömörítő Schild & Vrienden tagjai akcióba lendültek.
 

A YouTube-ra feltett videójuk elején a csapat vezetőjének monológját hallhatjuk, miközben egyre többen csatlakoznak hozzá a kastély felé vezető úton.
 

Képernyőfotó: YouTube.com

“Ma akcióba lépünk, hogy megvédjük a flamand örökséget és a jövőnket. Néhány támogatott balos csoport el akarja foglalni a Gravensteen kastélyt Gentben” – indul a videó. – “Számukra a kastély az Európa Erődöt szimbolozálja. Olyan Európát akarnak életre hívni, ahol a határok teljesen nyitottak. Új illegális bevándorlókat akarnak idehívni, akiknek semmiféle jövőjük nincs errefelé. A balosok ezzel veszélybe sodorják a mi jövőnket és egész Európa jövőjét. Meg akarjuk mutatni, hogy a flamand fiatalokat érdekli a jövőjük. Hogy a flamand fiatalok nem fogják megengedni, hogy a balos nyitott határok propaganda nevében eltiporják kulturális örökségünket. Hogy a flamand fiatalok soha nem adják fel. Ezért lépünk ma akcióba”.

Az igencsak hatásos videó következő részében láthatjuk, ahogy a csapat átvonul Genten, egészen a nevezett kastélyig, ahol is néhányan – a jelenlévő liberális aktivisták siránkozása, fenyegetései és fasisztázása kíséretében – egészen egyszerűen letépik a hatalmas uniós zászlókat a kastély faláról, míg a többiek “Biztonságos határok, biztonságos jövő” feliratú transzparenseket tartanak fel. 

Egy újságíró érdeklődésére a csapat vezetője az akció végén azt válaszolja: “Küldhet egy e-mailt, aztán majd megbizonyosodom róla, nem álhíreket gyárt-e”. Egy másik operatőrnek aztán azt nyilatkozza: “Ma azt láttuk, hogy a balosok mind 40, 50, 60 évesek voltak, olyan emberek, akik abban az álomvilágban élnek, ahol multikulturális társadalommá kellene válnunk, teljesen nyitott határokkal. Azt akarják, hogy illegális migránsok milliói jöjjenek ide. De ez soha nem fog megtörténni. Tennünk kell a jövőnkért, ezért ma szó szerint szétcincáltuk az álmaikat” – mondta, utalva ezzel a zászlók letépésére.

(demokrata.hu)


Képernyőfotó: YouTube.com