Nem lehet kétségbe vonni, hogy a hamarosan 75. születésnapját ünneplő Barbra Streisandot csodálatos hanggal áldotta meg a Jóisten. Azonban úgy tűnik, mostanság nem elégedett felszedett kilóival, ezért pedig – mint hű demokrata párti szimpatizáns – ki mást is okolhatna, mint Trump elnököt?

Streisand a Twittert használta, hogy hízásáról és egyben a Trump elnökkel szembeni viszolygásáról osszon meg néhány magvas gondolatot.
Először azt írta, “Donald Trump miatt híztam meg. A napot folyadékkal kezdem, de aztán megnézem a reggeli híreket és juharszirupban áztatott palacsintát eszem.
Ha valaki nem értette volna az összefüggést, néhány perccel később már konkrét példával is szolgált a hirtelen politikai szakértővé előlépett énekesnő: “Trump épp most vádolta meg Obamát azzal, hogy lehallgatja a telefonját. Tényleg őrült időket élünk. Itt az idő még több palacsintát enni.

Amikor a demokraták vádolják Trumpot és kormánya tagjait azzal, hogy az oroszokkal összejátszva meghekkelte a választásokat, az azonban láthatóan nem hat Streisand étkezési szokásaira. 

Fotó: jstone></figure><p>Most egyébként már tudjuk, hogy Trump képsességei és hatalma sokkal messzebb mutató, mint valaha is gondoltuk volna. <br><br>Van egy Lena Dunham nevű forgatókönyv-író, színésznő, aki hazánkban talán kevésbé ismert, ezért elmondjuk, hogy az HBO-n immáron 2012 óta látható a sorozata, amit röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy abban egyetlen pozitív hős sincs, van viszont rengeteg ultraliberális feminizmus és meztelenkedés, amelyek közül ez utóbbi jellemzően tökéletesen céltalan, viszont legalább szegény Dunham adottságai miatt meglehetősen megrázó.<br>Dunham természetesen állandóan politikai-társadalmi kérdéseket feszeget az őt imádó, hollywoodi médiában, és február elején szükségesnek tartotta mindenki elé tárni, hogy ő bizony lefogyott, méghozzá nem is akárhogy: ahogy ő nevezi, a “Trump diétával”, amit röviden <a href=úgy jellemez, hogy “Donald Trump elnök lett, én pedig azóta nem tudok enni”, illetve “Mindenki azt kérdezni, ‘Mit csináltál?’, és csak annyit válaszolok, ‘Próbáld ki a lélek-megsemmisítő fájdalmat és kétségbeesést és reménytelenséget, és te is lefogysz majd’.”
Még egyszer: Dunham nem a III. világháború kitöréséről vagy egy szerette elvesztéséről beszél. Nem. Ő akkor semmisült meg teljesen, amikor Donald Trumpot beiktatták.

Trumpot, aki egyszerre tudja lefogyasztani és meghízlalni a hollywoodi elitet.

Mert a hollywoodi elit annyira hozzá van szokva, hogy valamiféle félistenként kezeli őket a világ – sok esetben csupán azért, mert jó időben voltak jó helyen -, hogy kizárólag hisztis gyerekként tudnak arra reagálni, ha valami nem úgy történik, ahogy ők akarják, legyen szó egy filmforgatásról vagy a nagypolitikáról. 

Ők már nem értik a különbséget.
Szerencsére nagypolitikai kérdésekben nem ők döntenek.

-SVÁ-