Hirdetés

A lap háromrészes anyagában egy sor ismert ukrán oligarcha nem is igazán titkolt búvóhelyét fedte fel: Grigorij és Igor Szurkiszt, a Dinamo Kijev tulajdonosát a családjával, akik évi kétmillió euróért bérelnek egy lakást Monte-Carlóban, és 17 millió dollárt jelentettek le a magyar határon, amikor elhagyták hazájukat; Vadim Jermolajevet, Ukrajna negyvenötödik leggazdagabb emberét, pontosabban a Bentley-jét, dnyiprói rendszámmal.

Találtak egy vadonatúj, körülbelül 300 ezer dolláros (110 millió forintos) Mercedest is harkivi rendszámmal, amelyik a városban található exkluzív Buddha Barba tartott, és szintén a politikus-üzletemberhez tartozott.

És így tovább, repkedtek a nevek, olykor Ukrajnában keresett oligarcháké is, mint Rinat Ahmetov, Igor Abramovics, Viktor Pincsuk, Dmitro Firtas, akik testőrök és bármiféle gond nélkül dúskáltak a monacói, francia riviérai luxusban családjukkal egyetemben, Aston Martinokon és Porschékon száguldozva, miközben sokan közülük olyan településeken töltöttek be politikai vezető funkciókat, vagy olyan körzetekből valók voltak, amelyek éppen orosz támadás alatt álltak.

De láthatóan őket ez nem zavarta.

Korábban írtuk

„Nizzában több ukrán rendszámú autót látni, mint svájcit”

– állapítja meg a riport. Azóta több rész is készült, legutóbb tavaly ősszel, ahol a „London Battaliont” vette górcső alá a lap.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.