Az osztrák külügyminisztérium hétfőn délután megerősítette, hogy az egyik áldozat osztrák állampolgár, de a hozzátartozók és az áldozat személyes adatainak védelmére hivatkozva nem tett közzé további részleteket.

Hirdetés

A Mountain Gazette című blog tudomása szerint a másik áldozat a 31 éves amerikai Kyle Smaine szabadstílusú hódeszkás volt.

A két férfi három társával együtt vasárnap a 2469 méter magas Hakuba Norikura hegy keleti lejtőjén tartózkodott, amikor a lavina elsodorta őket. A Mountain Gazette úgy tudja, Smaine a foglalkozásával összefüggésben tartózkodott ott, és a nap végén néhány társával síelni ment. Az amerikai profi sportoló 2015-ben világbajnoki címet szerzett a kreischbergi Halfpipe-bajnokságon.

A japán hatóságok az utóbbi napok heves havazása miatt lavinafigyelmeztetést adtak ki a térségre.

Niigata kormányzóságban négy finn férfi került bajba a hófödte hegyeken hétfőn. A síelők – egy hatfős csoport tagjai – eltévedtek a Mioko-hegyvonulaton, és két társuk révén sikerült értesíteniük a hatóságokat arról, hogy nem tudnak lejönni a hegyről. A mentő kedden reggel indulnak a keresésükre.

Korábban írtuk