Hirdetés

Több mint 4 centiméter eső hullott az éjszaka folyamán a városban, és több mint 3,1 centiméter esett 10 perc alatt Zürich elővárosában, Waldeggben – közölte az SRF svájci köztelevízió.

Ilyen özönvízszerű esőzést utoljára három éve, 2018 augusztusában Lausanne városában tapasztaltak, ahol 10 perc alatt. 4,11 centiméternyi csapadék hullott. Azóta ez az országos rekord.

A zürichi busz- és villamoshálózat egyes szakaszai megbénultak, mert kidőlt fák zárták el az útvonalakat, és néhány utcát elöntött a víz. A városi hatóságok nem számoltak be sérültekről vagy halálos áldozatokról.

Egy zürichi lakos, Jessica Adams azt mondta, hogy amikor reggel kiment sétálni, azt látta, hogy folyamatosan zuhog. Hatalmas fák dőltek ki az éjszaka, nagyon ijesztő látványban volt része.

Korábban írtuk

A déli Wallis kanton hatóságai arra figyelmeztették az embereket, hogy a vízszint emelkedése miatt maradjanak távol a folyóktól.

Az SRF a helyi meteorológiai szolgálatra hivatkozva arról számolt be, hogy további esőzésekre van kilátás, és az áradások miatt valószínűleg súlyosbodik az időjárási helyzet. Különösen a tavak és folyók környékén kell óvatosnak lenni, földcsuszamlások is lehetnek.