A személyzetnek nem kell LMBTI-nek (leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak, transzneműnek, avagy interszexuálisnak) vallania magát, de egyet kell értenie az intézmény szellemiségével.

Hirdetés

A projektet a Berlini Meleg Tanácsadó Szolgálat (Berliner Schwulenberatung) kezdeményezte. A koncepciót egyeztették az SPD által irányított Berlini Ifjúságügyi, Oktatási és Családügyi Minisztériummal. A Berlini Meleg Tanácsadó vezetőségének személyi állománya kérdéseket vet fel, mivel az igazgatótanács egyik tagja egy olyan szociológus, akit azzal vádolnak, hogy mintegy negyven éve támogatja a pedofíliát.A német kísérleti projekt célja a gyermekek felvilágosítása a homoszexualitásról és az LMBTI-ről.

Meglátásuk szerint az ember nem válik leszbikussá, meleggé, biszexuálissá, transzneművé vagy interszexuálissá, hanem így születik. Szerintük bár Berlinben könnyű LMBTI-s személyként élni és dolgozni, sok iskolában és óvodában továbbra is nehézségeket jelent a homoszexualitás, valamint a transz- és interszexualitás témája: változtatni kell ezen. „Az LMBTI nem kizárólagosan felnőttek témája, így ez mindenkit érint, még a legfiatalabbakat is. Támogatni és bátorítani kell a gyermekeket, hogy vállalják fel a saját identitásukat, vágyaikat, elképzeléseiket az életről, szerelemről, barátságról.” Abban bíznak, hogy a két Kita megnyitásával csökkenteni lehet az előítéleteket és a gyermekek természetesnek fogják tekinteni a másságukat…

(forrás)

Korábban írtuk