A politikus szerint Európa leghosszabb állandó utcai piaca, a Brunnenmarkt egykor Ausztria egyik legérdekesebb nevezetessége volt, de mára a sikertelen integráció jelképévé vált.

Hirdetés

Az Ottakring nevű városrészben élők közül sokan beszéltek Karl Mahrernek arról, hogy az elmúlt években minden megváltozott. Többen kritizálták Bécs szocialista-zöld városvezetését, amiért a szírek, afgánok, arabok átvették a hatalmat a piacon.

Az osztrák politikus szerint Ottakringben 55 százalékkal több szexuális bűncselekmény történt 2021-ben az előző évhez képest.

A kijelentés miatt sok kritikát kapott Karl Mahrer, azonban később egy politikai tévéműsorban közölte, hogy véleményéért nem hajlandó bocsánatot kérni. Az adásban további gondolatokkal erősítette meg álláspontját, amelyben leszögezte,

az osztrákok és a bécsiek egyes területeken már régóta kisebbségnek számítanak.

A korábban bécsi rendőrkapitány-helyettesként dolgozó politikus szerint nem a sokszínűséggel van a gond. Véleménye szerint egyszerűen tarthatatlan, hogy az említett piacról kiszorultak az osztrák árusok.

Már egyetlen német szót sem hallani…

– tette hozzá a politikus.

Lázár János évekkel ezelőtt ismertette a problémát

Bécs tizedik kerületében él a legtöbb migráns. A fideszes politikus 2018-ban mutatta be az említett Favoriten nevű kerületet, ami szintén nagy vitát váltott ki. Lázár János többek között arról beszélt, hogy Bécs a bevándorlás miatt rosszabb hellyé változott, a migránsok pedig teljesen megváltoztatták a városképet.

A videóban úgy fogalmazott, hogy a bevándorlók a városokon belül városokat hoznak létre. A politikus ismertette, hogy az utcák szemetesek, szegénységet lát, emellett hiába próbált érdeklődni a járókelőknél a véleményükről, azok közül senki nem beszélt németül.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk