Hirdetés

A 94 éves férfi szombaton hirtelen súlyos kimerültségre panaszkodott a Párizstól nyugatra fekvő Rueil-Malmaison városában lévő otthonában – írta a Le Point című hetilap.

Kórházba kerülésének oka szívproblémák lehetnek – jelentette a lap a politikai veterán egyik barátjára és más meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A BFMTV hírcsatorna és a Le Figaro című napilap is beszámolt Jean-Marie Le Pen kórházba kerüléséről. A BFMTV szerint az orvosok „súlyosnak” értékelik egészségi állapotát.

Jean-Marie Le Pennek előrehaladott kora és az aktív politikától való évekkel ezelőtti visszavonulása ellenére még mindig nagy befolyása van a francia jobboldalon. Ő volt a Nemzeti Front (FN) társalapítója 1972-ben, és közel négy évtizeden át vezette azt.

Lánya, Marine Le Pen 2011-ben vette át tőle a párt vezetését, amelynek nevét Nemzeti Összefogásra változtatta, és azóta is azon fáradozik, hogy a pártot megválaszthatóvá tegye, szemléletét mérsékelje, szélesítse az egykor marginális párt vonzerejét.

Politikailag szakított apjával, miután az többször akadályozta stratégiája megvalósítását. Jean-Marie Le Pent 2015-ben kizárták a pártból a holokausztot többször lekicsinyítő megjegyzései miatt.

Jean-Marie Le Pen elkeseredetten vágott vissza, lányát „árulással” vádolta, és hosszú ideig tartó nyilvános viszályt vívott vele.

Korábban írtuk