Az amerikai képviselőház felügyeleti bizottsága – amely a Biden család piszkos ügyeit igyekszik feltárni – hat különböző bank beidézése és a válaszul kapott több ezer dokumentum beérkezése után hozta nyilvánosságra az utalásokról szóló információkat. A bizottság közölte, hogy a beidézések olyan személyekre és vállalatokra vonatkoztak, akik a Biden család tagjaival és azok üzleti partnereivel folytattak üzleti tevékenységet.

Hirdetés

A bizottság korábban már két részletet is nyilvánosságra hozott a Biden család banki adataiból. Ezekből kiderült, hogy a família legalább tízmillió dollárt kapott romániai és kínai üzletekből. Összesen kilenc családtag kapott kifizetéseket a család külföldi üzleti vállalkozásaiból, köztük Joe Biden két unokája is.

„Joe Biden alelnöksége alatt Hunter Biden márkaként adta el magát, hogy milliókat kaszáljon kazahsztáni, oroszországi és ukrajnai oligarcháktól. Úgy tűnik, hogy nem nyújtottak más valódi szolgáltatást, mint hozzáférést a Biden-hálózathoz, beleértve magát Joe Bident is” – mondta James Comer republikánus politikus.

Korábban írtuk