A brit terrorelhárítás is közreműködik a Barnsley-ban elkövetett késes támadás felderítésében, amelyben egy férfi sérült meg. Egy 28 éves nőt tartóztattak le gyilkossági kísérlet gyanújával – adta hírül a Reuters.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A South Yorkshire-i rendőrség elmondása szerint megtalálták és vizsgálják azt a konyhakést, amellyel a szombati támadást elkövethették. Az elkövető motivációját még mindig homály fedi, ennek kiderítésére a helyi terrorelhárítás is a rendőrség segítségére lesz. A nő mentális egészségét még vizsgálják, ahogyan azt is, hogy önállóan vagy csoportosan kitervelt bűncselekményről van-e szó.

Az észak-angliai kisváros bevásárlónegyedének egyes területei továbbra is le vannak zárva, amíg a hatóságok bizonyítékokat gyűjtenek.

A rendőrség nem közölt további információkat, de felszólították a lakosságot, hogy maradjanak éberek és ha valaki tanúja volt a bűncselekménynek, jelentkezzen.

„Megértjük, hogy a ma reggeli eset híre lesújtó és sokkoló a belvárosban lakók számára” – mondta Tim Forbes őrnagy szombaton. – „Fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy a történtek minden részletét összerakjuk” – tette hozzá.