A TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint a legénység felszállt a tervezett feladat végrehajtásához, amikor kigyulladt az egyik hajtómű, és a gép lezuhant. A tüzet eloltották. A gépen nyolcfős legénység és hét utas tartózkodott. A TASZSZ a műveleti szolgálatoktól úgy értesült, hogy elsődleges értesülések szerint mindnyájan életüket vesztették.

Hirdetés

A tűz okát nem közölték. A védelmi tárca közlése szerint a baleset okának tisztázására Ivanovóba utazott az orosz légi és űrerők főparancsnokságának bizottsága.

Egy szemtanú elmondta, hogy a repülőgép Bogorodszkoje falu temetője mögött zuhant le.

Az Il-76-os lezuhanása idén a második repülőszerencsétlenség Oroszországban. 2024. január 24-én egy másik Il-76-os gép az oroszországi Belgorod térségében zuhant le, az orosz védelmi minisztérium szerint fedélzetén 65 ukrán hadifogollyal, hatfős személyzettel és három fogolykísérővel. Moszkva az ukrán hadsereget vádolja azzal, hogy rakétával lelőtte a gépet, ukrán részről azonban ezt nem ismerték el, amint azt sem, hogy rakétatalálat okozta a gép lezuhanását. A fedélzeten utazók közül mindenki meghalt.

Korábban írtuk

Ezt megelőzően 2022. július 24-én hajtómű-meghibásodás miatt zuhant le egy Il-76-os, öt ember meghalt, négyen megsérültek.

Az 1960-as években kifejlesztett Il-76 típusú gép négyhajtóműves közepes teherszállító repülőgép, amelyet polgári célokra is használnak. Az Il-76 az orosz légi és űrerők alapvető katonai szállítógépe.