A dr. Elly Barnes vezetette Educate & Celebrate (Oktass és Ünnepelj) szervezet, LMBTQ+ témában tart továbbképzéseket, hogy „a társadalmat mindenki számára nyitottabbá tegyék”. Barnes, a Nemzeti Oktatási Szakszervezet (NEU) által finanszírozott 90 perces továbbképzésen arról beszélt a tanároknak, hogy „a nemektől mentes modell” felé kellene haladniuk és azt tanácsolta nekik, hogy a „fiúk, lányok, anya” szavak helyett, a „tanuló, diák, szülő”, nemileg semleges szavakat használják.

Hirdetés

Barnes javaslata szerint az iskolai jelentkezési űrlapon sem kellene a nemet feltüntetni, az erre szolgáló kérdést egyszerűen ki lehetne hagyni. Az általa irányított szervezet honlapján arról ír, hogy „mivel a férfi, nő, egyéb megnevezések nem illeszkednek mindenkire, ezért kirekesztők”.

A Telegraph szerint a továbbképzésen a gendersemlegesség jegyében egy új magatartási kódexet is ajánlott az előadó, amely már az intézmény kapujában emlékeztetné a szülőket az intézmény világképére és amennyiben azzal valaki nem értene egyet, úgy nem is léphetné át az intézmény kapuit. Az Educate & Celebrate-et – amely korábban az oktatási minisztériumtól (DfE) is kapott támogatást és állami szerződésekkel is rendelkezik – további bírálat érte, amiért azt tanácsolta a tanároknak, hogy megengedhető, ha nem mondják el a szülőknek, ha egy tanuló transzneműnek vallja magát.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Korábban írtuk