Az amerikai elnök ismét nem az érdemei vagy a munkássága miatt került a címlapokra – írja a Magyar Hírlap.

Hirdetés

A világ egyik nagyhatalmának vezetője a bostoni John F. Kennedy Elnöki Könyvtárban és Múzeumban tartott beszédet. A felszólalását követően szerette volna elhagyni a színpadot, de ez nem sikerült neki elsőre. Az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökének kihívást jelentett, hogy letaláljon a pódiumról.


Szinte nem telik el hét Biden-baki nélkül, hiszen kevés olyan esemény volt regnálása óta, amin ne csalt volna mosolyt az emberek arcára. Ennek apropóján a Magyar Hírlap összeszedte az amerikai elnök legmulatságosabb pillanatait. Azok után, hogy a csaknem 80 éves politikus egyedül eltévedt a színpadon, érthető, hogy a munkatársai már miért nem mernek semmit a véletlenre bízni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Biden emberei súgókártyára írják fel az elnök teendőit. Erre úgy derült fény, hogy a vezető az instrukciókat tartalmazó cetlijét véletlenül pont a fotósok felé mutatta. A kártyán egyértelmű utasítások szerepeltek. Többek között olyan alapvető dolgok voltak felírva, mint hogy amikor belép a Roosevelt Terembe, köszönjön, majd foglaljon helyet, röviden beszéljen,

Bident a kártyán távozása előtt arra is figyelmeztették, hogy köszönje meg, hogy a megjelentek részt vettek az eseményen.

Korábban írtuk

Azonban nem ez volt az egyetlen eset amikor Bidennek meggyűlt a baja a súgóra írt iránymutatással.

Az elnök ugyanis felolvasta a súgógépre kiírt, neki szánt instrukciókat egy élő televíziós műsorban. Joe Biden éppen a nők reprodukciós jogairól beszélt, és a szöveg végi idézetet kellett volna megismételnie, mikor is egyenes adásban azt találta felolvasni, hogy: „Idézet vége. Ismételje meg a sort!”

(Magyar Hírlap)