Tavasz óta Abbott migránsokkal megrakott buszokat küld New Yorkba, amely papíron büszke arra, hogy az Egyesült Államok legnagyobb, a bevándorlóknak „menedéket” nyújtó városa.

Hirdetés

Az akcióval Texas arra a Joe Biden amerikai elnök által támogatott gyakorlatra válaszol, amelynek köszönhetően havonta több tízezer határátlépőt megállítanak, majd rövid idő után szabadon engednek az Egyesült Államok területén.

A New York Postnak nyilatkozó illetékesek szerint azonban a város már „túlterhelt”, és nagyjából hatezer migránsnak nem talál helyet.

A Hajléktalanellátó Szolgálat elismerte, hogy elállt eredeti tervétől, miszerint a Manhattan belvárosában, a Nyolcadik sugárúton található ROW NYC szállodában egy hatszáz szobás menhely mellett egy befogadó- és feldolgozóközpontot is működtetne az újonnan érkezettek számára. Illetékesek vasárnap csak annyit mondtak a lap megkeresésére, hogy végül kiválasztottak egy nyertest, aki a még meg nem nyitott manhattani létesítményt üzemelteti majd, de nem árulták el a vállalkozó nevét vagy a helyszínt – írja a Post.

Korábban írtuk

A város már most is késik a tervekkel, amelyek szerint egy manhattani létesítményt nyitnának meg az érkező migránsok számára. A Belbiztonsági Minisztérium (DHS) sem teljesítette még azon vállalását, amely szerint a város által bérelt, mintegy ezer szállodai szobán felül további ötezret fizet az újonnan érkezőknek.

Ehelyett a New York-i illetékesek a város hajléktalanszálló-rendszerére hagyatkoznak, amely jelenleg zsúfolásig tele van körülbelül 4900 migránssal. A New York Times arról számolt be, hogy a város hajléktalanellátó rendszerén belül a „a helyzet katasztrófális”.

(forrás)