Hirdetés

A nemzeti konzervativizmus növekvő szerepe került a fókuszba a világ egyik legelismertebb hetilapja, a The Economist legújabb számában:

a címlapsztoriban elsősorban Donald Trump és Orbán Viktor politikáját elemzik.

Összehasonlítják az általuk képviselt irányvonalat Ronald Reagan és Margaret Thatcher elképzeléseivel, valamint

megállapítják, hogy Trump és Orbán részei a globális közösségnek, amelyet egy ideológia köt össze.

Érzik, hogy most övék a konzervativizmus, és igazuk lehet – állapítja meg a szerző, aki szerint ők nem úgy látják a Nyugatot, mint egy „ragyogó város a hegyen”, sokkal inkább úgy, mint a bukás előtti Rómát.

Megjegyzi, akadnak, akik úgy vélik, a nemzeti konzervatívok nem jelentenek veszélyt, és ha többen is hatalomra kerülnének, a következmények miatt a választók legközelebb a világ liberalizmusának helyreállítása mellett döntenének.

Korábban írtuk

Ez a nézet megbocsáthatatlanul önelégült. Már a választási előrejelzések miatt is megérdemlik, hogy komolyan vegyék őket

– áll a cikkben, amely kiemeli, hogy a konzervatívok képesek voltak összefogni a „közös ellenségek„, például a migráció és a globalistákat támogatók ellen. A szerző rámutat: Donald Trump vezeti a közvélemény-kutatásokat az Egyesült Államokban, Németország második legnagyobb pártja az AfD, 2027-ben pedig Marine Le Pen lehet Franciaország elnöke.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.