Hirdetés

Dr. Werner Münch a konzervatív értékrend következetes őrzője. A politika- és társadalomtudományok professzora 37 éven át volt a CDU tagja, 1984–1990 között európai néppárti EP-képviselő, 1991–1993 között Szászország-Anhalt tartomány CDU-s miniszterelnöke. Közel négy évtizedes politizálás után, 2009-ben kilépett a CDU-ból, mert a Kereszténydemokrata Unióban már nem érezte otthon magát.

„Míg Konrad Adenauer vasárnaponként felvette a legjobb öltönyét, és templomba ment, Angela Merkel, amikor megkérdezték tőle, mit jelent neki a vasárnap, azt felelte, kialszom magam, és átgondolom a teendőimet.” Ez a szakadék feszíti szét a CDU-t, állítja Münch, aki a végére mind idegenebbnek és arctalanabbnak érezte egykori pártját. A kancellár szerinte „saját hatalmi pozíciója megerősítése érdekében lavíroz a politikai erőtérben koalíciós partnere legnagyobb megelégedésére”.

Münch nem alakított új pártot, nem vett részt talk show-kon, nem is kampányolt egykori párttársai ellen. Ehelyett számos könyvet írt, és még több előadást tartott, 2010-ben az elsők közt csatlakozott a Megállítani a baloldali trendet (Linkstrend stoppen) nevű akcióhoz. A liberális mainstream által élesen bírált konzervatív gondolkodó a feleségével Freiburgban él, pompás kilátással a Münsterre (Miasszonyunk-székesegyház) és a környező hegyekre. Nem polemizál Merkellel, de pontosan fel tudja sorolni, mik a CDU értékválságának konkrét politikai okai. Münch ugyanis az egyenes beszéd híve.

A gonosz új ideológiája című előadásában felidézi, hogy bő évtizede Szent II. János Pál pápa Emlékezet és identitás című könyvében egy új, sátáni ideológia megjelenésére figyelmeztetett, amely a keresztény embereszmény ellen lép harcba, veszélybe sodorva ezzel az egész emberiséget. Ebben a művében Szent II. János Pál pápa választ keresett a világ nyugtalanító kérdéseire, a gonosz eredetére és mibenlétére, a demokrácia és a szabadság kérdéseire. Különös figyelmet szentelt a XX. századi totalitárius rendszerek, a Harmadik Birodalom és a kommunizmus vizsgálatának, mivel ő maga is átélte mindkettőt. Egy új ideológia megjelenését jelezte előre, amely megsemmisítő folyamatba torkollhat, és amelyhez a terepet ráadásul demokratikusan megválasztott parlamentek készítik elő az emberiség és a civil társadalom fejlődésére hivatkozva.

Korábban írtuk

Münch professzor az EP egyes frakcióiban ennek a káros és veszélyes ideológiának egyértelmű jeleit látja. Szerinte az Európai Parlament az elmúlt években olyan kérdésekkel foglalkozott, amelyekhez nincs kompetenciája, mégis nyomást próbál gyakorolni a nemzetállamokra. Ilyen például a nők és férfiak „egy szintre emelése” az EU-n belül, a „szexuális sokszínűség” követelése az óvodákban, iskolákban és az egyetemeken, az örökbefogadás engedélyezése a homoszexuális pároknak, illetve az abortusz emberi alapjoggá tétele. Az előterjesztők közt felsorolja a szocialisták közül a belga Marc Tarabellát, a bajor Maria Noichlt, a portugál Edita Estrelát, az osztrák zöldpárti Ulrike Lunaceket, illetve a spanyol liberális Beatriz Becerra Basterrecheát.

Münch szerint az EP-képviselőket a legkevésbé sem érdekli, hogy az EU ezekben a kérdésekben nem kompetens, mint ahogy az sem, hogy az egyes tagállamok nemzeti törvényei ellentétesek a követelésekkel. A professzor úgy látja, a gonosz új ideológiája egy veszélytelennek tűnő, lopakodó neomarxista forgatókönyvben ölt testet. Az abortuszt például „szexuális és reprodukciós egészségként” aposztrofálják, és a kiskorúak jogaira hivatkozva számukra is lehetővé akarják tenni, szülői beleegyezés nélkül. Követelik továbbá, hogy az abortusz elvégzését az orvos, illetve az egészségügyi személyzet lelkiismereti okokra hivatkozva ne tagadhassa meg.

Aki ismeri ezeknek az EP-képviselőknek a gondolkodásmódját, nem lepődik meg azon, hogy a nemek közötti különbségek eltörlését, minden nő munkavállalását, a kisgyermekek állam általi felügyeletét vagy a férfiak házimunkában való nagyobb részvételét követelik. Münch professzor szerint a feminizmus, illetve a gendertanok terjedése ördögi ideológia, aláássa az emberi méltóságot, ledönti a normákat, feje tetejére állítja a hagyományos értékrendet, szétzúzza a családokat. Végső soron az embert rabszolgává, a világot pedig diktatúrává változtatja. Ez az új eszme, amely „ellentmond a teremtés rendjének, eltörli a férfi és női nemi identitást, követeli a magzatgyilkosság emberi joggá tételét, és mindenkit, aki ez ellen szót emel, diszkriminatívnak bélyegez, sőt a jog eszközével büntet, végső soron egy totalitárius rendszer előképe” – állítja.