Fotó: ShutterStock.com/Kzenon
Hirdetés

Az utóbbi 24 órában 2194 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót. Ennél több fertőzést legutóbb április 24-én regisztráltak, amikor 2337 lelet volt pozitív. Azóta csak egyszer haladta meg az új esetek száma a kétezres határt, augusztus 22-én, amikor 2034 fertőzést jegyeztek fel.

Az új esetek száma emelkedett a szerdai 1901-hez képest, és jelentősen nőtt az utóbbi heteket jellemző 1500 körüli szinthez viszonyítva, ugyanakkor messze elmarad a járvány első hullámának csúcspontján, április elején regisztrált napi 6000 körüli értékektől.

Az új esetekkel együtt 265 857 fertőzést mutattak ki Németországban. A vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggő elhalálozások száma egy nap alatt hárommal emelkedett, 9371-re.

A napi új esetek száma az áprilisi tetőzés után július közepéig süllyedt, nagyjából az ötszázas szintig, majd meredek emelkedésnek indult. Az RKI szakértői ezt több tényező együttes hatásának, köztük az egyre intenzívebb – hetente egymilliónál is több vizsgálatot jelentő – tesztelésnek tulajdonítják. Az új esetek száma augusztus végén állt be az 1500 körüli szintre, és a napokban indult ismét emelkedésnek.

Korábban írtuk

A kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek és a járvány halálos áldozatainak száma viszont nem változott számottevően, ami az RKI szerint azzal magyarázható, hogy főleg fiatalok kapják el a vírust, akiknek körében viszonylag ritka a súlyos megbetegedés és a fertőzéssel összefüggő elhalálozás. Azonban a múlt hét óta az esetszám enyhe emelkedése látható az idősebb korosztályokban, ami az egészségügyi ellátórendszer terhei és a halálos áldozatok száma növekedésének kockázatával jár – figyelmeztetett az RKI.