Csütörtök esti televíziós beszédében Anvar-ul-Hak Kakar miniszterelnök személyesen jelentette be, hogy tekintettel a gázai helyzetre, a kormány megtilt mindenféle nyilvános újévi ünnepséget.

Hirdetés

Újév napja munkaszüneti nap Pakisztánban, az új év érkezését rendszerint igen hevesen ünneplik, egyebek mellett tűzijátékkal és levegőbe leadott lövésekkel.

„A pakisztáni nemzetet és az egész muszlim közösséget mélységesen elszomorítja az elnyomott palesztinok elleni népirtás, főként az ártatlan gyermekek lemészárlása Gázában és Ciszjordániában”

– mondta a miniszterelnök.

A Hamász iszlamista palesztin szervezet fegyvereseinek október 7-i Izrael elleni, mintegy 1200 halálos áldozatot követelő támadásának megtorlásaként az izraeli hadsereg légicsapásokat és szárazföldi offenzívát hajt végre a Gázai övezet ellen, amelyekben a Hamász egészségügy-minisztériuma szerint már 21 ezren meghaltak.

Korábban írtuk

Az Egyesült Arab Emírségek egyik emírsége, Sardzsa csütörtökön szintén betiltotta a hagyományos újévi tűzijátékokat „ a gázai övezeti testvéreinkkel való szolidaritás és humanitárius együttműködés jegyében” – írta az emírség rendőrsége a Facebookon.