Május 22-én a párizsi tanács egyhangúlag elfogadta a fővárosi LMBTQIA+ művészeti központ létrehozására irányuló javaslatát, amelynek célja, hogy „megünnepelhesse” ezeket a művészi megnyilvánulásokat és „mindenki büszke lehessen az alkotásokra” – részletezte Pierre-Yves Bournazel, a párizsi projekt kezdeményezője.

Hirdetés

Ennek a művészeti központnak a létrehozása azért kiemelten fontos az alkotóknak, mert meglátásuk szerint az LMBTQIA+ kultúra szerves része Párizs identitásának és történelmének. A helyi választott tisztviselők azonban nem is titkolják, hogy az intézménnyel egy ideológiai harcot is vívnak.

„Ilyen projektek megvalósításával hívjuk fel a figyelmet és harcolunk a nacionalizmus és populizmus valamennyi formájával szemben, Melonitól Trumpon át Orbánig, amelyek a haladás és az egyenlő jogok eszméjét rombolják” – hirdette Pierre-Yves Bournazel.

A Boulevard Voltaire francia lap beszámolója szerint tehát a párizsi LMBTQIA+ művészeti központ hosszú távú célja: harcolni a hazafias jobboldaliak ellen és démonizálni azokat, akik még mindig ragaszkodnak bizonyos hagyományos értékekhez.

Korábban írtuk

Érdekesség azonban, hogy 2024 első negyedévében 2023 azonos időszakához képest további 15 százalékkal nőtt a homofób cselekmények száma, a trumpistáknak és más „nacionalistáknak” pedig ehhez semmi közük.

Egy 2019-es IFOP-tanulmány szerint ugyanis az országukban élő muszlimok 63 százaléka a homoszexualitást „betegségnek” vagy „perverziónak” tekinti.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Mandiner oldalán.