A portugál Egészségügyi Főigazgatóság (DGS) szerdai tájékoztatása szerint a fertőzöttek száma 1480-nal 800 586-ra nőtt. Portugáliában eddig 16 136 halálesetet regisztráltak a fertőzéssel összefüggésben.

Hirdetés

A DGS szerint enyhült a kórházakra nehezedő nyomás is, jelenleg 2767 koronavírus-fertőzöttet (245-el kevesebbet az előző naphoz képest) ápolnak kórházakban, 567-et (30-al kevesebbet) intenzív osztályokon.

A portugál hatóságok közlése szerint jelenleg tanulmányozzák annak lehetőségét, hogy bővítsék a koronavírus elleni védőoltás két dózisának beadása közötti időszakot két héttel, ami lehetővé tenné, hogy 200 ezerrel több, 80 éven felüli embernek adják be a vakcinát márciusban, mint azt tervezték.

Augusto Santos Silva portugál külügyminiszter szerdán közölte: bár az oltási tervben a vakcinaszállítmányokat illetően „átütemezéseket” kell eszközölniük az AstraZeneca által bejelentett késések miatt, de továbbra is tartják magukat ahhoz a tervhez, hogy a lakosság 70 százalékát beoltsák a nyár végéig.

Korábban írtuk


Portugáliában eddig több mint 251 ezer embert oltottak be a vakcina két dózisával, további 217 ezer pedig megkapta az első adag védőoltást.