„Én is ember vagyok” – idézte a finn miniszterelnököt a The Guardian, aki szerdán nyilatkozott az újságíróknak a szociáldemokraták sajtótájékoztatóján – írja a Mandiner.

Hirdetés

Újabb botrány miatt kellett magyarázkodnia Sanna Mariannak. Kedden egy olyan fotó járta be a világsajtót, amelyen a finn kormányfő vendégei közül két nő félmeztelenül csókolózott a miniszterelnöki rezidencia konferenciatermében. Marin ezért később bocsánatot kért.

„Meglehetősen nehéz volt az elmúlt hét”

A finn kormányfő a tájékoztatón hozzátette, „keményen dolgozik Finnországért miniszterelnökeként, de neki is joga van a magánélethez”.

Az elmúlt hetet „meglehetősen nehéznek” nevezte, és a könnyeivel küszködve azt mondta, hogynéha ő is vágyik „örömre, fényre és szórakozásra a sötét felhők közepette”.

Korábban írtuk

A 36 éves Marin, aki 2019-es megválasztásakor a világ legfiatalabb kormányfője volt, azt is elmondta, hogy egyetlen napot sem hagyott ki a munkából. „Szeretném hinni, hogy az emberek inkább azt nézik, hogy mit csinálunk a munkahelyünkön, mint azt, hogy mit csinálunk a szabadidőnkben” – tette hozzá.

„Egyetlen feladatot sem hagyott elintézetlenül”

Nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy „egyetlen feladatot sem hagyott elintézetlenül” – és miniszterelnöki tendőit sem fogom félbehagyni.

„Tanulok. (…) Közben Ukrajnára és önökre gondolok, és végzem a munkám”

– fejtette ki Sanna Marin.

A teljes cikk elolvasható a Mandiner oldalán, IDE kattintva!