A politikusok elleni szóbeli és fizikai erőszakról vitáznak szerdán az Európai Parlament képviselői, tudósít az Euronews. A riporter szerint Judith Sargentini a Magyarországról szóló jelentésének elfogadása után került a magyar kommentelők célkeresztjébe. Sargentini azt vélelmezi: az online támadások mögött a magyar kormány áll.

Fotó: youtube.com (képernyőfotó)

Képernyőfotó: YouTube

“Odáig mentek, hogy újsághirdetéseket és tévéreklámokat adtak fel. Nemrég pedig a magyar kormány fizetni kezdett a rólam szóló Twitter-üzenetek és kommentek népszerűsítéséért, különösen a holland és a belga oldalakon„ – mondta a bevándorláspárti politikus.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár elmondta: Sargentini, ahogy bárki más, biztonságban lenne Magyarországon. 

Sargentini elmondta: biztos abban, hogy a magyar kormány vigyázna rá, ha Magyarországra utazna, de az ellene indult kampány miatt probléma lenne az, hogy hogyan találkozna ellenzékiekkel.

A magyar kormány gyűlöletkampánya így is biztonsági problémát jelent számomra – aggodalmaskodott Sargentini.

A holland képviselővel készült interjú egyébként azelőtt készült, hogy kiderült, nem engedtek be egy magyar tévstábot (az ECHO Televíziót – szerk.) Sargentini amszterdami előadására.