„Emlékeztetem Önöket, hogy nyolcvan évvel ezelőtt a német fasiszta csapatoktól szenvedtük el, hazánk szenvedte el a legnagyobb veszteségeket, éppen attól az ideológiától, amely magából Németországból nőtt ki és onnan származik.”

Hirdetés

Elmondta, hogy ők voltak, akik a második világháború után ketté osztott Németország újraegyesítéséhez hozzájárultak.

„A mi országunk volt az, amelyik zöld utat adott Németország egyesítésének. Annak ellenére, hogy ezt a legszörnyűbb történelmi tapasztalatot éltük át… Felvetik a kérdést, hogy milyen alapon és ki engedte meg Németországnak, hogy így viselkedjen hazánkkal és népünkkel szemben?”

Korábban írtuk

Mint elmondta, továbbra is hivatalos magyarázatra várnak Németországtól, nem elégednek meg a sajtón keresztüli üzengetéssel.

„A nyugati sajtó bizonyos hivatalos forrásokra hivatkozva már többször megírta, hogy a felvétel hitelességét illetően nincsenek kétségek. Először is persze jó lenne, ha maga Németország hivatalosan is kijelentené, hogy a felvétel hiteles, nem a média leple alatt, hanem hivatalosan kijelentené, hogy a felvétel hiteles.”

Marija Zaharova Telegram-bejegyzésében summázta az interjút.

„A Nyugatnak felelnie kell azért, amit tett, és vállalnia kell a felelősséget. Végül is, többek között a civilek elleni terrorcselekményekről beszélünk.”

A Magyar Nemzet beszámolóját ITT olvashatják.