„Az iszlám köztársaság használni fogja kapacitásait a megtorlás érdekében. Mások már megtapasztalták e kapacitások erejét és azóta százszor is meggondolják, hogy ilyesmire vetemedjenek” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Nasszer Kanaáni, egyúttal leszögezte: „Teherán nem akarja növelni a feszültséget a régióban, ahogy soha nem is támogatta a feszültség keltését”.

Hirdetés

Az amerikai erők pénteken intéztek légicsapás-sorozatot Teheránnal szövetséges milíciák iraki és szíriai támaszpontjai ellen válaszul arra, hogy január végén Jordánia északkeleti részén, a szíriai határ közelében egy előretolt katonai támaszpontot dróntámadás ért, és ebben három amerikai katona meghalt, valamint több mint 40 megsebesült.

Korábban írtuk

A hét végén Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója az ABC hírtelevíziónak adott interjújában azt mondta, az Egyesült Államok folytatja a megtorló akciókat és nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, mely szerint Washington megtámadná-e Iránt.

„Nem szeretnék most belemenni abba, mit tekint lehetőségnek és mit vetettünk el” – jelentette ki, hozzátéve: erőteljes választ fognak adni az amerikaiak elleni akciókra.

„Az elnök sem akar kiterjedt háborút a Közel-Keleten” – húzta alá.