Fotó: ShutterStock.com/DELBO ANDREA (illusztráció)
Hirdetés

Szerda reggel óta 334-gyel nőtt a fertőzöttek, nyolccal a halálos áldozatok és huszonkettővel a gyógyultak száma.

A járvány által leginkább sújtott afrikai országok közé tartozik a Dél-afrikai Köztársaság 709 fertőzöttel, Egyiptom 456-tel, Algéria 302-vel és Marokkó 225-tel.

Negatív lett Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök koronavírus-tesztje – közölte az elnöki hivatal csütörtökön. Az államfő orvosai javaslatára vizsgáltatta ki magát kedden, miután az elmúlt hetekben számos emberrel találkozott – állt a közleményben. A Dél-afrikai Köztársaságban hivatalos adatok szerint 709-en fertőződtek meg a Kínából kiindult új koronavírussal, halálesetről egyelőre nem tudni.

Eközben Burundi hazugnak nevezte azokat az interneten keringő híreszteléseket, amelyek szerint a kelet-afrikai országnak nincs felszerelése az új koronavírus detektálásához, és jogi lépésekkel fenyegette meg terjesztőit. „A burundi kormány biztosítja, hogy az ország megfelelő és elégséges felszereléssel rendelkezik az új koronavírus-fertőzések kimutatásához” – szögezte le Prosper Ntahorwamiye kormányszóvivő. A szóvivő szerint ezt bizonyítja az is, hogy megvizsgáltak egy fertőzésgyanús esetet, ám negatív eredményt kaptak.

Burundiban eddig egyetlen fertőzöttről sem tudni. A kelet-afrikai ország ennek ellenére számos lépést tett annak érdekében, hogy ne alakuljon ki járvány területén, például felfüggesztette a nemzetközi járatokat a bujumburai repülőtéren.