A német hatóságok szabadon engednek hat szíriat férfit, akiket terrortámadás tervezésének gyanújával tartóztattak le, mert azt állítják, nincs elég bizonyíték ahhoz, hogy továbbra is őrizetben tartsák őket – számol be az AP hírügynökség.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A gyanúsítottak mind szíriai állampolgárok, életkoruk 20 és 28 év között van, és 2014-ben, illetve 2015-ben érkeztek menedékkérőként Németországba. 

A migránsokat kedden vették őriztbe, amikor a rendőrság az ország különböző pontjain nyolc lakásban tartott razziát. Azzal vádolták őket, hogy “németországi nyilvános célpontok” ellen terveznek támadást, ám ezzel kapcsolatban a hatóságok bővebb információval nem szolgáltak. Azt azonban közölték, hogy nem találtak náluk sem fegyvereket, sem robbanószereket.

A DPA hírügynökség arról számolt be, hogy a frankfurti ügyészség nem talált kellő bizonyítékot a hat férfi mobiltelefonján, ami a további őrizetben tartást indokolta volna. A nyomozók arra sem találtak bizonyítékot, hogy a férfiak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai lennének, bár úgy hiszik, kapcsolatban állnak azzal.

(SVÁ)