Hirdetés

– Sok változás történt azóta, hogy utoljára találkoztunk. Feltűnő a Zöldek hirtelen és nagyarányú előretörése, ami először a tavalyi bajorországi és hesseni tartományi választásokon tűnt fel. Akkor még sokan nem gondolták, hogy ez a tendencia folytatódik. Ám a májusi EP-választások egyértelműen mutatták, megváltozott a politikai erőtér. Ön szerint mi ennek az oka?

– Két dolog játszik szerepet a Zöldek erőteljes menetelésében, de a kettő köszönőviszonyban sincs egymással. Adott egyfelől a párt valódi ereje, és vannak az erősen manipulált közvélemény-kutatások. Ezt a két dolgot külön kell választani.

– Tegyük meg.

– Az egyszerűbbel kezdem. A közvélemény-kutatásokon keresztül történő közvélemény-befolyásolás jelensége nem új. Emlékezzünk vissza a Schulz-hisztériára, amikor annyira felülmérték Martin Schulzot, illetve a pártját, az SPD-t, hogy a megjelent adatok a választókra önmagukat beteljesítő jóslatként hatottak. A Zöldek a közvélemény-kutatások szerint állítólag 26 százalékon állnak.

– Az ilyen lufi hamar kipukkan. Mekkora a Zöldek valódi támogatottsága?

– Körülbelül 16-18 százalék.

– Az sem kevés. Miben rejlik a párt valódi ereje?

– A hanyatlásban.

– Ezt hogy érti?

– A dekadencia a Zöldek valódi ereje. Rájuk nem szavaznak a polgárok, a szorgalmas munkások, a maguk elé célokat kitűző középosztály tagjai.

– Akkor kik?

– Elsősorban a dekadens, életunt, ultrabaloldali nagyvárosi fiatalok, akik el­utasítják a polgári értékeket, és le akarnak számolni velük.

– Miért?

– A balhé kedvéért.

– Mi jellemző rájuk?

– Az életunt jólét. Van pénz, van minden, nem kell megküzdeni semmiért, mert minden az ölükbe hullott. Nincsenek célok, nincs küzdelem. Ez az ultrabaloldali dekadencia kielégülést már csak az élvezetek hajszolásában és a balhéban talál.

– Ez kétségbeejtő. Mitől lettek ilyen sokan?

– A társadalmunk túl sok tőkét halmozott fel, aminek az lett a következménye, hogy a céltalan szórakozás életcéllá és életformává vált, és nincs, ami lekösse a feleslegesen felhalmozódott energiát.

– Kik támogatják a kampányukat?

– Mindazok az erők, akik a virtuális világ fenntartásában, az erkölcsök megrontásában, a nemzetállamok és a határok eltörlésében, a családok atomizálásában, a társadalom tartóoszlopainak megrendítésében, a káoszban, illetve az új világrend megteremtésében érdekeltek. Nem lehetnek többen pár ezernél. Ez a kis létszámú háttérhatalom dönt a világméretű folyamatokról.

– Ez úgy hangzik, mint egy összeesküvés-elmélet.

– Ez nem elmélet, hanem napi gyakorlat, aminek a következményeit a bőrünkön tapasztaljuk.

– Mi a céljuk?

– A belső ellenállás legyengítése, az új feudalizmus megteremtése.

– Új feudalizmus?

– Már rég nem piacgazdaságban élünk. A globalizált világgazdaság valójában új feudalizmus. Leginkább a középkorhoz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a földesurakat ma nem grófnak és fejedelemnek, hanem pénzügyi oligarchának hívják. Emberi jogokról beszélnek, de valós céljuk épp ellenkező: az emberek leértékelése, jobbágysorba taszítása.

– Kikből lesznek a jövő jobbágyai?

– A bérrabszolgákból, a hűséges konzumidiótákból.

– Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez az új feudalizmus ne tegye tönkre a világot?

– Az egyetlen orvosság a nemzetállamok megtartóerejében rejlik. A nemzetek ellenálló képességének megerősítésében, a nemzeti öntudatban, a tőke túlkapásait kontroll alatt tartó, erős nemzetállamokban. A módszert viszont ne tőlem kérdezze.

– Hanem kitől?

– Bevallom, rendkívül irigyek vagyunk Magyarországra. Önöknek sikerült az, amiről mi álmodni sem merünk. Szeretnék mielőbb kapcsolatba lépni a Fidesz valamelyik ideológusával vagy vezető politikusával, mert azt hiszem, nekünk van mit tanulnunk önöktől.