A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők Kupjanszk irányában mintegy harminc katonát és három járművet, Liman irányában mintegy félszáz katonát – köztük három diverzáns- és felderítő csoport tagjait -, két páncélozott harcjárművet és három kisteherautót, Donyeck térségében több mint száz katonát, négy csapatszállító harcjárművet és két egyéb járművet, a donyecki régió déli részén pedig mintegy hetven halottat és sebesültet – köztük egy diverzáns- és felderítő csoportot -, három páncélozott harcjárművet és két kisteherautót veszítettek.

Hirdetés

Andrej Marocsko, a luhanszki népi milícia sajtótisztje a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy az ukrán egységek Artemivszkban (Bahmutban) a felperzselt föld taktikájához folyamodtak, csapásokat mérve a még épen maradt lakóépületekre, közlekedési csomópontokra és szociális létesítményekre, noha a városban nincsenek orosz erők, a pincékben pedig civilek kerestek menedéket.

Az orosz harcászati repülőgépek, valamint a rakéta- és tüzérségi erők a hadijelentés értelmében egy ukrán lőszerraktárra, 64 lőállásban lévő tüzérségi egységre, valamint 143 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást, megsemmisítve egyebek között két, Közép-Ukrajnából a donyecki régióba átdobott Sz-300-as légvédelmi rádiólokációs állomást és egy amerikai gyártmányú AN/TPQ-36-os ellentűzradart.

Az orosz légierő a donyecki régióban lelőtt két ukrán MiG-29-es repülőgépet és egy Mi-8-as helikoptert, a légvédelem pedig egy Szu-25-ös repülőgépet, egy Mi-8-ast és öt drónt.

Korábban írtuk

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 347 repülőgépet, 186 helikoptert, 2689 drónt, 398 légvédelmi rakétarendszert, 7168 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 931 sorozatvetőt, 3693 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 7674 speciális járművet veszítettek. Az adatokat más forrás nem erősítette meg.

Az Oroszország által elcsatolt területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok kedden ukrán tüzérségi támadást.

Vjacseszlav Gladkov, az oroszországi Belgorod megye kormányzója a Telegramon közölte, hogy a Sebekino várost ért ukrán találatok következtében kedden egy ember megsebesült, és megszakadt az áramellátás. A település lakóinak egyharmada világítás nélkül maradt, az ipari zónában pedig raktárakat ért találat.