Hirdetés

Szánthó Miklós a Shea Bradley-Farrell, az amerikai Counterpoint Institute elnöke által írt és a Központ gondozásában megjelent kötet kapcsán hangsúlyozta: Magyarország a szuverenitásáért folytatott küzdelmek során megtanulta, hogy birodalmak háborúskodása esetén mindig ütközőzónává vált, de összekapcsoltság és béke idején Kelet es Nyugat találkozási pontja tud lenni.

“Ezért utasítjuk el a világot hódító szándékkal ismét blokkosítani vágyó új hidegháborús logikát, és az ideológiai gyarmatosítást előkészítő woke agymosást is”.

A Központ vezetője kiemelte: „A woke idealizált emberének nincs Istene, nincs hazája, azt sem tudja, hogy fiú-e vagy lány”, és az így “üressé tett” ember könnyen integrálható a globális struktúrákba és könnyű prédája lesz a legszörnyűbb totalitárius ideológiáknak.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a jelenlegi geopolitikai helyzet kapcsán azt is egyértelművé tette, hogy Európa stratégiai gyengülése – hiába ünnepli ezt az amerikai baloldal – voltaképpen épp úgy káros az USA-nak, mint az Uniónak.

„Amerika sokkal jobban járna egy életerős, dinamikus európai szövetségessel, mint azzal az erőtlen teherrel, amivé az EU vált” – mondta Szánthó Miklós.

Korábban írtuk

Dr. Shea Bradley-Farrell, az Alapjogokért Központ vezető kutatója, a könyv szerzője, a műről tartott kerekasztalbeszélgetésen rámutatott arra, hogy Magyarországnak milyen kemény múltja volt, de „túlélték, és nem csak túlélték, hanem nap mint nap – különösen 13 éve, amióta az országnak konzervatív kormánya van – azon dolgoznak, hogyan tudják jobbá tenni a jövőjüket: támogató családpolitikával, szuverenitásvédelemmel és az illegális migráció elleni küzdelemmel.”

Gavin Wax, a New York Young Republican Club elnöke is kiemelte hazánk bátorságát, ellenálló képességét a progresszív baloldal törekvései ellen:

„A magyaroknak szabadoknak kell maradniuk, nem eshetnek vissza a viszontagságos múltba.”