A német egyetemeken történt antiszemita incidensekről készített jelentést a Ring Christlich-Demokratischer Studenten nevű diákszövetség. Az egyik berlini egyetemen például nem engedték be a zsidókat az egyik rendezvényre, sajtóinformációk szerint dulakodás tört ki az intézmény bejáratánál. Ez ugyanaz az egyetem, ahol nemrég rendőröknek kellett kivezetniük az egyik Izrael-ellenes tüntetés résztvevőit, erről videófelvétel is készült.

Hirdetés

Lukas Honemann, a diákszövetség elnöke a Bild német napilapnak arról beszélt, hogy akár Kasselben, Göttingenben, Bonnban, Monastirban vagy most Berlinben: Izrael ellenségei és az antiszemiták látványosan bátorítják az antiszemitizmust gyűlésekkel, filmestekkel, állásfoglalásokkal, röplapokkal és megfélemlítéssel, az előadótermeket pedig a zsidógyűlölet helyszíneivé változtatják.

Hová jutottunk mint társadalom, ha Németországban rendőrségi akciókra van szükség az egyetemeken ahhoz, hogy zsidók beléphessenek az előadótermekbe – tette fel a kérdést Honemann. Nemrég azt is videóra vették, ahogy röplapokat, üzeneteket és plakátokat akarnak kitűzni az iskola falaira.

1945 után ismét ébresztőre van szükség a Berlini Szabadegyetemen

– írta a bejegyzéshez a videó megosztója.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el a Magyar Nemzeten.