Külön említette a nagyobb hatótávolságú drónok ukrajnai előállítását, anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna.

Hirdetés

Hozzáfűzte: a jelenlegi háborús helyzetben csak erőszak árán lehet kivívni a szabadságot. Oroszországot, amely háborút indított Ukrajna ellen, a harcmezőn kell legyőzni – ismételte meg gyakran hangoztatott meggyőződését.

Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy Kijev számára továbbra is prioritás a NATO-tagság.

Beszámolt arról, hogy Kijevben találkozott az ukrajnai látogatásra érkezett Anders Fogh Rasmussen volt NATO-főtitkárral, aki bemutatta az Ukrajna euroatlanti integrációjával foglalkozó új nemzetközi munkacsoport terveit. Zelenszkij idézte Rasmussen kijelentését, mely szerint Ukrajna nemcsak a saját, hanem mindenki szabadságáért is küzd.

Korábban írtuk

Zelenszkij a fronton kialakult helyzetet nehéznek nevezte.

Az ukrán légierő szerdai közlése szerint legalább négy ember sebesült meg az éjszakai orosz drón- és rakétatámadásokban.

A Mikolajiv megyei Sznihurivkában drón okozott tüzet egy raktárépületben és egy üzletben, egy ember súlyosan megsebesült – írta szerdán Vitalij Klim, a dél-ukrajnai megye katonai kormányzója a Telegramon.

Oleh Szinyehubov katonai kormányzó arról számolt be, hogy az északkelet-ukrajnai Harkiv régióban három ember könnyebben megsebesült.

Az éjszakai támadásban az orosz erők 20 drónt és három Iszkander típusú ballisztikus rakétát vetettek be – közölte az ukrán légierő, amelynek állítása szerint Harkiv, Dnyipropetrovszk, Kirovohrad, Mikolajiv és Zaporizzsja régiók felett 14 drónt sikerült megsemmisítenie.