A szegedi Fidesz-frakció szerint a Tisza vízállása és a belvízhelyzet ismeretében várható volt, hogy a tervezett irtási ütem fenntartásával tarthatatlanná fog válni a helyzet. Ehhez képest – amint az az eredményekből látszik – későn és nem kellő mértékben kezdték meg a szúnyogirtást.

A Fidesz-frakció ezért interpellációt terjeszt elő Botka Lászlóhoz a június 25-i Közgyűlésen a szúnyoginvázióval kapcsolatban. Ebben a felelősség viselésével kapcsolatban arra kérdeznek rá, hogy elegendő-e az irtásra szánt összeg vagy sem. Ha igen, akkor személyi alkalmatlanság következménye-e az invázió – derül ki a párt közleményéből. Kíváncsiak ugyanakkor arra is, hogy miért nincs eredménye az irtásnak.

Hasonló mértékű szúnyoginvázióra, utoljára Dr. Szalay István szocialista polgármester idején volt példa. Meg kell emelni az irtás intenzitását, különben elviselhetetlen marad a szabadban tartózkodás. Meg kell vizsgálni, hogy elegendő-e a rendelkezésre álló összeg vagy pedig meg kell emelni azt – teszik hozzá.