Jelenlegi hely

baloldal

A baloldali pártok nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a baloldali pártok legnagyobb problémája, hogy még mindig nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz, ezért nem tudnak leszámolni „terhelt múltjukkal”.

Teljes baloldali zűrzavar

Fotó: MTI

Míg a kormányoldal kezdettől fogva világos és azonos álláspontot képvisel a migránsválság, illetve a kényszerbetelepítés ügyében, a még megmaradt balliberális szavazótábor nincs könnyű helyzetben, ha igazodási pontokat keres. Az még csak hagyján, hogy ahány ballib párt van, nagyjából annyiféle véleményt találunk, de például az MSZP még önmagának is képes ellentmondani.

A baloldal szembemegy a magyarok akaratával

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív

A Fidesz szerint a baloldal szembemegy a magyar emberek akaratával, amikor a brüsszeli bevándorláspolitikát erőlteti.

A baloldal politikai hisztériakeltést folytat

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Farkas Örs politológus szerint a baloldal politikai hisztériakeltésre használja fel az Országgyűlést, de ez - akárcsak az elmúlt nyolc évben - most sem fog sehová vezetni.

„Ha Czeglédy nincs, Gyurcsány sem lett volna miniszterelnök”

Képernyőfotó: PestiSrácok.hu

Czeglédy Csaba a 90-es évek óta tudatosan építette politikai karrierjét és azt az iskolaszövetkezet hálózatot, amelynek köszönhetően már 2002-re nélkülözhetetlenné vált a baloldalon – állította Zuschlag János a PestiSrácok.hu-nak adott exkluzív interjújában.