Jelenlegi hely

baloldal

A baloldali pártok nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a baloldali pártok legnagyobb problémája, hogy még mindig nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz, ezért nem tudnak leszámolni „terhelt múltjukkal”.

Teljes baloldali zűrzavar

Fotó: MTI

Míg a kormányoldal kezdettől fogva világos és azonos álláspontot képvisel a migránsválság, illetve a kényszerbetelepítés ügyében, a még megmaradt balliberális szavazótábor nincs könnyű helyzetben, ha igazodási pontokat keres. Az még csak hagyján, hogy ahány ballib párt van, nagyjából annyiféle véleményt találunk, de például az MSZP még önmagának is képes ellentmondani.

427 milliárd forinttal több pénz jut az egészségügyre

Fotó: MTI, archív, szerk.

A jövő évi költségvetésben 427 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott büdzsében - reagált a nagyobbik kormánypárt Szakács László szocialista képviselő pénteki sajtótájékoztatójára.

Az MSZP szerint Gyurcsány Ferenc bort iszik, de vizet prédikál

Fotók: MTI, archív, szerk.

Az MSZP szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és pártja csak „színpadi beszédekben” hangoztatja az ellenzék együttműködését, de a gyakorlatban jelenleg ennek az ellenkezőjét látják.