Jelenlegi hely

baloldal

A baloldali pártok nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a baloldali pártok legnagyobb problémája, hogy még mindig nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz, ezért nem tudnak leszámolni „terhelt múltjukkal”.

Teljes baloldali zűrzavar

Fotó: MTI

Míg a kormányoldal kezdettől fogva világos és azonos álláspontot képvisel a migránsválság, illetve a kényszerbetelepítés ügyében, a még megmaradt balliberális szavazótábor nincs könnyű helyzetben, ha igazodási pontokat keres. Az még csak hagyján, hogy ahány ballib párt van, nagyjából annyiféle véleményt találunk, de például az MSZP még önmagának is képes ellentmondani.

Mégis lesz Jobbik-baloldal összefogás?

Fotó: MTI, archív

Nem lesz összefogás, sem együttműködés a Jobbik és egyetlen baloldali párt között sem, állította Volner János, a Jobbik frakcióvezetője, közben a Vasarhely24 arról ír, hogy Márki–Zay Péter lehet Hódmezővásárhelyen a Jobbik és a baloldal közös jelöltje.

Falaznak Czeglédynek

Fotó: MTI, archív

A kormány elfogadta a Czeglédy-ügy kárrendezéséhez szükséges rendeletet - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken az MTI-vel.

A baloldalon ma is Gyurcsány a vezér

Fotó: MTI, archív

A Fidesz szerint ma is Gyurcsány Ferenc DK-elnök az igazi vezér a baloldalon, ahol az ő érdekei szerint, az általa diktált ütemben alakulnak a dolgok.