Jelenlegi hely

biztonságpolitika

Maradhat a közös biztonságpolitika

Fotó: Shutterstock illusztráció

Nagy Britannia kilépése az unióból rengeteg kérdést vet fel, ezek általában a gazdasággal kapcsolatosak, a biztonságra viszonylag kevesebb figyelem irányul, holott a Brexit az unió védelem- és biztonságpolitikáját is befolyásolja, de hogy mennyiben, arról Nagy-Britannia budapesti nagykövetét kérdezték a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.

Az aranykor krónikája – Biztonságos ország

2010 óta számos területen javult a biztonság hazánkban. A három csapás törvénynek köszönhetően csökkent a bűncselekmények száma, javult az emberek biztonságérzete. Közel háromszáz kilométeres határzár épült fel, több ezer rendőr és katona, intelligens jelzőrendszer, hőkamerák és határvadászok, illetve jogi határzár tartja távol az illegális határátlépőket. A Magyar Honvédségben az elmúlt negyedszázad legnagyobb haderőfejlesztése zajlik.

Németország példát vehetne Magyarországról

Fotó: MTI, archív

Martin Hess német parlamenti képviselő szerint a magyar választás nem közömbös Európa számára, különösen a migrációs politika tekintetében.

Új megoldásokat kell keresni

Fotó: T. Szántó György/Demokrata, archív

A nyugat-európai politikusok döntő része nem volt hajlandó szembenézni időben azzal, hogy a világ alapjaiban változott meg Nyugat-Európában, új megoldásokat kellene keresni a terrorizmus elleni harcban, és őszinte beszédre lenne szükség - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel.

Újabb biztonsági kihívás

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Újabb, súlyos veszélyt jelentenek Európa számára a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet visszaáramló harcosai - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.