Jelenlegi hely

ellenzéki összefogás

Februárig várna Gyurcsányékra az MSZP

Fotó: MTI, archív

A Magyar Szocialista Párt úgy döntött, hogy közösen indul az országgyűlési választáson a Párbeszéddel és a Magyar Liberális Párttal. Molnár Gyula, az MSZP elnöke elmondta: az első perctől kezdve arra törekedtek, hogy a demokratikus ellenzéki pártok között valamilyen együttműködés jöjjön létre.

A végén tudjuk meg, Fodor a listán lesz-e

Fotó: MTI, archív

A Magyar Liberális Párt elnöke arra kérte a többi, baloldali ellenzéki pártot, hogy csatlakozzanak ahhoz az MSZP-ből, Párbeszédből és Liberálisokból álló szövetséghez, amelynek létrehozását hétfőn jelentették be. Fodor Gábor közölte: a megállapodás technikai részleteit majd csak később dolgozzák ki.

Megerősítették: közösen indulnak

Fotó: MTI, archív

A Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt – Liberálisok vezetői a mai napon megerősítették azon szándékukat, hogy közösen indulnak a 2018-as országgyűlési választásokon és közösen támogatják Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet – adták hírül a Liberálisok honlapján.

Bokros Lajos: Gyurcsány átvert bennünket

Fotó: MTI, archív

Bokros Lajos szerint az ellenzéki nagy pártok le akarják „kaszálni” a kicsiket, és valójában a pénz számít nekik.

"Létrejött az ellenzéki megállapodás gerince"

Fotó: MTI, illusztráció

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke sikerként értékeli, hogy az elmúlt napokban meg tudtak egyezni az MSZP-vel, amivel szerinte létrejött az ellenzéki megállapodás gerince.