Jelenlegi hely

ellenzéki összefogás

Hamar egymásnak estek

Fotó: MTI, Balogh Zoltán

A baloldali ellenzéki pártok már a választás éjszakáján elkezdték egymást bírálni az eredmény miatt: a legtöbben az LMP-t kritizálták amiatt, hogy nem akart részt venni az együttműködésben.
 

Fodor elmondta, mi volt a baj

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Liberális Párt vezető testülete bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban a tagságtól, mert bár a párt minimális célkitűzése, úgy tűnik, sikerült, a választási eredmény összességében nem ad okot az elégedettségre - közölte Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Kizárták a koalíciót a Fidesszel

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Határozottan kizárták a választások utáni koalíciókötés lehetőségét a jelenleg kormányzó Fidesszel az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és az LMP miniszterelnök-jelöltjei az RTL Klub csütörtök este sugárzott vitaműsorában. 
 

Gyurcsány a Jobbikkal is kormányt alakítana

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy ha a baloldali pártok nyernek a választáson, akkor már másnap kezdjenek tárgyalni a koalíciókötésről. A DK elnöke szerint ha csak a Jobbikkal együtt lenne többségük, akkor szakértői kormányt kell felállítani majd egy év múlva új választást tartani.
 

Nincs nagy jelentőségük a visszalépéseknek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A 2014-es választás alapján nincs nagy jelentősége a mostani ellenzéki visszalépéseknek - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.