kiállítás

Megújul a Kincsem – Imperiál kiállítás

Kategória: 
Fotó: MTI reprodukció

Kedden nyílik meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum felújított Kincsem – Imperiál: Híres magyar versenylovak című állandó kiállítása, amely átfogóan mutatja be a legkiemelkedőbb magyar versenylovak sikereinek történetét, a galoppversenyzés szabályait, valamint a versenyüzem működésének érdekességeit. 

„Áruló?… Soha!…”

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Hős vagy gazember? A szabadságharc legkiválóbb katonája vagy annak elárulója? Bár a tények egyértelműen az előbbiek mellett szólnak, a közvélemény szemében Görgei Artúr neve máig egyet jelent a világosi fegyverletétellel, így a szabadságharc bukásával. A Magyar Nemzeti Múzeum Az ismeretlen Görgei című kiállítása most több mint négyszáz műtárgy és multimédiás alkalmazás segítségével mutatja be a hadvezér rejtett arcait.

Lagzilázban ég az ország

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

Kislány korukban sokan ábrándoznak arról, hogy felnőttként egy álommenyegzőn mondják majd ki a boldogító igent. A menyasszonyok ötleteinek ma már csak az anyagiak szabhatnak határt, az elmúlt két évtized során ugyanis egész iparág épült a házasságkötésre. Vannak, akik az egyszerűbb megoldások hívei, ám luxuslimuzin, csokiszökőkút és strasszos meghívó nélkül is nehéz összehozni manapság egy lakodalmat másfél millió forint alatt. A Demokrata munkatársai a BDPST Esküvő Kiállításon jártak, hogy kiderítsék, mi a módi napjainkban a menyegzők terén.

Oldalak