Magyar Idők

Hiába mentek perre a kiadók

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Lezárult a tankönyves perek alapszakasza, amelynek során magánkiadók perelték be az Oktatási Hivatalt (OH), mivel az nem hosszabbította meg összesen 123 korábbi tankönyvük engedélyét. A hivatal törvényesen járt el, a kiadók hiába pereltek, s ezzel valószínűleg a profitérdekelt cégek tisztában voltak - mondta a Magyar Időknek Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Készül a közös ellenzéki forgatókönyv

Kategória: 
Fotó: MTI

Az ellenzék az eddig példa nélküli együttműködéstől 12-13 európai parlamenti mandátumot remél. Hamarosan a szocialisták elé kerülhet az a forgatókönyv, amely alapján egy független párt keretein belül, egy pártoktól független közéleti személy vezetné a közös EP-listát – értesült a Magyar Idők.

Ki kell alakítani a saját mércéinket

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Amikor egy éve Szakács Árpád elindította cikksorozatát Kinek a kulturális diktatúrája? címmel, talán maga sem sejtette, hogy milyen viharokat kavar vele a magyar közéletben. A balliberális kulturális túlsúlyt bemutató sorozat már a huszadik részénél jár, de úgy tűnik, a vége még messze van. A szerző most megjelent, Bayer Zsolttal közösen jegyzett könyvében foglalja össze a magyarországi kulturális diszkrimináció eseteit.

Oldalak