A megbukott amerikai elnökjelölt szerint a Brexitre – Nagy-Britannia kiválására az Európai Unióból – szavazók egy “bődületes hazugság” áldozatai és kisvárosi aggodalmak miatt a “modern Nagy-Britannia” ellen voksoltak – írja a Breitbart London.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A The Sunday Times-nak adott, új könyvét népszerűsítő interjújában a korábbi First Lady mindezeken felül ismételten az e-mailes botrányt, az állítólagos orosz befolyást és még egy seregnyi más, rajta kívülálló tényezőt okolt múlt novemberi választási vereségéért. Ráadásul szerinte a Brexit-népszavazás eredményének “nagyobb riadalmat kellett volna keltenie” az Egyesült Államokban is.

“Azt gondolták, remekül elterveztük mi ezt, csak ismételgessünk egy bődületes hazugságot újra és újra, tartsuk az embereket bizonytalanságban, hitessük el velük, hogy ha [a kiválás] nem is teszi majd szebbé az éltüket, de legalább jobban érzik magukat” – osztotta meg a Brexitért kampányolókról alkotott véleményét a nagyérdeművel. – “A modern Nagy-Britannia és az EU ellen voksoltak, mert azt hitték, ez majd valamiféle módon segíteni fog a kisvárosaikon. Semmi értelme nem volt”.

Miután a kisvárosi briteket imigyen kiosztotta, visszakanyarodott a saját vereségéhez: “Ugyanez történt az én versenyemben, de nem hittem volna, hogy mi [is] ennyire védtelenek vagyunk. De kiderült: tévedtünk – részben azért, mert az oroszok sokkal nagyobb szerepet játszottak [,mint gondoltuk]”.

Nem meglepő módon Bill Clinton felesége nem szereti a brit országgyűlési képvieslőt, a Függetlenségi Párt korábbi vezetőjét, Nigel Farage-ot sem. 
 


Nem elég, hogy Farage határozottan Brexit-párti, de még Donald Trump jelöltségét is teljes mellszélességgel támogatta, miközben kifejezett ellenszenvvel viseltetett Mrs. Clinton irányában.
“Idejött az Egyesült Államokba, hogy Trump mellett kampányoljon, aztán a mondandója felében engem sértegetett és Trumpról alfahímként beszélt, mintha egy ezüsthátú gorilla lenne. Képzelje el ezeket a képeket, és gondoljon bele, mit mond ez arról, mi elfogadható és mi nem”.

Farage saját rádióműsorában úgy regált az interjúra, hogy Clintonnak át kéne neveznie a könyvét A Siralomáradatra, miután az csak arról szól, miért mindenki más felelős elnökválasztási vereségéért. “Semmi nem az ő hibája volt. Ami azt illeti, ő még soha semmiben nem tévedett világéletében” – mondta Farage.

(demokrata.hu)