Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Ungváry Krisztián történész beszél a Hadházy Ákos által meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én
Hirdetés

Ungváry Krisztián jó ideje a pöcegödörben búvárkodik. Ott addig matat, kutat, markolászik, míg izgatottan remegő kezébe nem akad néhány nagyobbacska exkrementum. 

A valaha szépreményű történésznek indult Ungváry hosszú ideje annak szenteli idejét, hogy a keresztény nemzeti jobboldal számára fontos eseményeket, személyiségeket az említett közegbe rántsa le. Hogy ordítóan egyoldalú témaválasztásai önnön búvárságából fakadnak vagy felsőbb iránymutatásból születnek, azt nem tudhatjuk. Nem is fontos. Nekünk elég rögzíteni a tényt: Ungváry egy átlátszó, kiszámítható SZDSZ-es propagandista. 

Ha e ténnyel tisztában vagyunk, rögvest érthetővé válik, miért mocskolta össze soha nem felejtendő közegébe mártott pemzlivel a szent életű, áldott emlékű Mindszenty József hercegprímás történelmi portréját. És az is világos, miért támadt neki Bayer Zsoltnak a jeles publicista nagyapjának vélt vagy valós bűnei ürügyén. Megjegyzem, vasárnap, amikor minden normális ember lazít, a családjával, barátaival kikapcsolódik, és ha még a Tízparancsolat is fontos számára, akkor az Úr napját megszenteli, és templomba megy.

Az üledék világának Búvár Kundja és a lövedéknek képzelt merülési produktumot a közeg hullámain liberális hadihajóként szállító Telex kivételével. Ők nem pihennek, inkább jórészt az illegitim kommunista népbíróságok igencsak megkérdőjelezhetõ hitelességű irataira hivatkozva támadnak a történésztől elvárható forráskritikának még csak a látszatát is kerülve.

Korábban írtuk

Ungváry bő lére eresztett karaktergyilkossági kísérletével Bayer Zsoltot akarta összekenni, de csak saját pimasz ábrázatát sötétítette be még jobban. Bizonyára sikerült némi fájdalmat okoznia kollégánknak, harcostársunknak – kívánjuk, hogy ennél nagyobb öröme soha ne legyen. A magyar érdekű közéleti tábornak azonban aktuális pöcegödör-túrása annyi sem volt, mint egy szúnyogcsípés. Mindössze annyit ért el vele, hogy évek óta tartó egyre gonoszabb gyűlöletrohamai legújabb megnyilvánulásával jelentős szintet ugrott lefelé, és ezzel végleg kiírta magát a tisztes történész céh komolyan vehető képviselőinek sorából. Ennyit róla. 

Ja, még valami: a magam részéről mindezek miatt becsületbeli okokból nem vásárolom az Ungváry tulajdonában álló erdőbényei Vayi Pincészet borait.