„Amit eltilt a cenzor, közhírré is teszi.” (Albert Camus)

Akkora hatalmas baj küszöbén állunk, melyet már csak nemzetközi összefogással orvosolhatunk, ugyanis túlnőtt országhatárokon, kontinenseken. Ennek a bajnak a neve: magánkézben lévő, a belügyekbe is beavatkozó internacionalista cenzúra.

Az oklahomai Fekete Mária

Történt, hogy 1932-ben Oklahoma City boltosai megelégelték a napközben boltjaik előtt parkoló autósokat, akiktől a vevők és az áruszállítók nem tudtak boltjuk elé parkolni, ezért a Kereskedelmi Kamarához fordultak. A kamara továbbította a panaszt a Közlekedési Bizottság elnökéhez, Carl C. Mageehez. Az ő fejéből pattant ki a parkolóóra ötlete, melynek első, legyártatott prototípusát „Black Mariának” nevezték el. Az első 175 darab parkolóórát 1935. július 16-án telepítették, a First Street és Robinson Avenue délkeleti oldalán. A parkolási díjat óránként 5 centben állapították meg. Később Mr. Magee céget alapított. A cég a mai napig parkolóórák gyártásával foglalkozik.

Képzeljük most el, hogy Mr. Magee tulajdonában van a Föld összes parkolóórája, és hozzá fut be ezek összes nettó nyeresége. Nem kell fejszámoló művésznek lenni, hogy rájöjjünk, az amerikai úr igen hamar billiárdossá válik. Tegyük fel, hogy ő mint a világ egyik, ha nem épp a leggazdagabb embere, azt veszi a fejébe, hogy joga van meghatározni, ki, hol és mikor parkoljon a kocsijával. Ezért tartós bérletbe veszi a Föld összes országának összes parkolóhelyét.

No most, teszem azt, Mr. Magee egy szép napon betér a boltba, ahol vesz egy fürt banánt. Miután odahaza megkóstolja, arra jut, hogy az általa vásárolt venezuelai gyümölcs nem elég édes. Már tárcsázza is az ottani leányvállalatát, és tiltatja is le az összes venezuelai parkolót. Aztán gondol egy nagyot, és minden venezuelai állampolgár parkolását megtiltja, lakjon bármelyik országban.

Természetesen lesznek olyanok, akik a tiltás ellenére odaállnak, esetleg nem fizetnek, vagy tovább maradnak, mint ameddig fizettek. Ezek autói az első esetben 3 napra, a másodikban 30 napra el lesznek kobozva. Harmadszorra végleg elveszik a járművet. Hamarosan megjelennek a túlbuzgók, és bepanaszolják azt, aki ráállt a vonalra, vagy jelentik a három másodperccel tovább parkírozókat. Később kilopják a parkolócédulákat a bezárt autókból, hogy a kocsik el legyenek kobozva.

Aztán Mr. Mageet a venezuelai választások előtt megkeresi az ellenzéki elnökjelölt, mire a cég a parkolóin kihelyezett reklámtáblákon ingyenes parkolást ígér egy teljes évre azoknak, akik az ellenzékre szavaznak. Ugye, milyen hatalmas közfelháborodást váltana ki mindez?

Fotó: shutterstock.com

Zuckerberg Galaxis

Ezt az algoritmust azonban nem Mr. Magee, hanem Mr. Zuckerberg találta ki. S miután hatalmas mértékben függőivé váltunk közösségi oldalának, Mr. Zuckerberg a tökélyre fejlesztette a véleménydiktatúrának egy olyan módszerét, amelyet már szépen, kulturáltan, azaz jogilag lehetetlenség eltörölni, vagy akár csak normalizálni. Ez a drága ember a rendszert kezdetben a maga önös céljaira működtette. Majd az induláskor az önmaga gondolkodásához kalibrált oldalt – profitorientált mentalitással – elkezdte hozzászabni az éppen uralkodó nemzetközi trendhez. Ebből nőtte ki magát a jelenlegi gender PC, bevándorláspárti, Trump – és Putyin-ellenes, antiklerikális rendszer, amely minden tőle eltérő – szkriptálisan megjelenített – formára vírusként tekint, és irtja.

Hogy mennyire nyíltan, arra álljon itt egy olyan, alapvetően amerikai magyaroknak szóló csoport példája, ahol hatalmas mértékű gyalázkodás folyik. A csoport egyik tagja a napokban a segítségemet kérte. Elmondása szerint az erősen balliberális admin – a magyarországi választások előtt nem sokkal – meghívta a csoportba néhány magyarországi MSZP-s és DK-s ismerősét. Onnantól kezdve egészen a mai napig ezek a posztkommunisták határozzák meg a csoport politikai irányvonalát.

Egy csoportét, ahová a politika csupán érintőlegesen kellene hogy betegye a lábát. Hiszen egy olyan diaszpóra közösségről beszélünk, amelynek elméletileg az lenne a célja, hogy a külhoni magyarságot összefogja és nemzeti érzületében erősítse. Ehelyett a nap 24 órájában folyik az orbánozás. Mindennel, ami ezzel együtt jár. Tehát keresztényellenes propaganda, migránsbarát propaganda és számos efféle képviselteti magát az oldalon. Kétnapi ottlét után azt javasoltam ismerősömnek, hogy hozzá hasonlóan konzervatív érzületű csoporttársaival egyetemben hagyja ott az oldalt, és készítsenek másik csoportot.

Egy hozzászólás a csoportból…

Jómagam – hasonló okok miatt – immáron az ötödik profilomat koptatom. Velem egy cipőben járó kollégám, Apáti Bence úgyszintén több profilt kell hogy működtessen. Bencsik András egyelőre még „csak” oldala háromnapos tiltásánál jár. Bayer Zsoltot számtalanszor némították már el ezzel a módszerrel. De kapott már tiltást kormánypárti politikus, sőt a KDNP oldala is.

S mi még a szerencsésebb népek közé tartozunk. Ugyanis számos nyugati országban már a rendőrséggel kooperál a Facebook csapata, s bármikor rátörhetik az ajtót egy-egy óvatlan megjegyzéséért (mondjuk a migránsokról) a gyanútlan felhasználóra.

***

Hogy mit tehetnénk? Fogalmam sincs. Mr. Zuckerberg már szenátusi vizsgálóbizottság elé is lett idézve, mégsem történt semmi lényeges. A részvényárfolyamai némileg zuhantak, aztán ennyi. Persze, ahol nagy a szükség, ott közel a segítség. Úgy hírlik, hogy Mr. Soros személyében új befektetője van a Facebooknak.

Kedves kormány! Ha ez nem ér meg egy rendkívüli parlamenti vizsgálóbizottságot, akkor semmi.