startup

Útvonaltervező elektromos autókhoz

Útvonaltervező elektromos autókhoz

Magyarországon jelenleg mintegy tízezer zöld rendszámos autó van forgalomban, de egyes becslések szerint 2025-re ez a szám százezerre emelkedhet. A BME hallgatói InCharge néven olyan utazásszervező applikációt fejlesztenek, amelynek segítségével gyorsan és biztonságosan megtervezhető az árammal működő autók célba érése. Az ötfős csapat egyik tagjával, Tóth Zsófiával beszélgettünk.
A jövő legígéretesebb fejlesztései

A jövő legígéretesebb fejlesztései

Zöld rendszámos autók számára fejlesztett utazásszervező applikáció, mágneses modulokból álló okoslámpacsalád, valamint villanyautók és légkondicionálók üzemeltetési igényeit okosan elosztó technológia nyerte az idei, immár harmadszor kiírt MVM EDISON startup versenyt. A valós problémákra választ kereső díjnyertes ötletek piacra jutását a vállalatcsoport tovább mentorálja, hogy alkalmazásukkal kényelmesebbé tegye az ügyfelek mindennapjait, és élénkítse a hazai elektronikai ágazat megújítását.
A szaktudástól a komplex tudásig

A szaktudástól a komplex tudásig

A döntőbe jutott nyolc csapat hathetes mentori képzésen vett részt, ahol főleg a kommunikációs, prezentációs, marketing- és üzleti képzésekre helyezték a hangsúlyt. Az MVM Smart Future Lab tapasztalatai szerint ugyanis az energetikai startupoknak főleg ezen a téren, vagyis az ötletek menedzselésében vannak hiányosságaik. Gerencsér Dorka, az SFL innovációs és startupszakértője az idei év tapasztalatairól beszél.
Játékos egyediség a lámpapiacon

Játékos egyediség a lámpapiacon

Okos az óránk, a telefonunk, a tévénk, miért ne lenne a lámpánk is az? Testre szabjunk az autónkat, a cipőnket, a konyhánkat – miért ne illeszkedhetne hozzánk az otthonunk világítása is? A fény különösen fontos szerepet tölt be az életünkben, a Magnelit csapat mágneses, moduláris okoslámpacsaládja pedig segít személyre szabni ezt az élményt. Kismartoni Zsolttal, a csapat szóvivőjével beszélgettünk.
Optimalizált energiafogyasztás a háztartásokban

Optimalizált energiafogyasztás a háztartásokban

Az elektromos autók töltésének, valamint az otthoni légkondicionáló berendezéseknek a hálózattúlterhelő hatását képes mérsékelni okoseszközös applikáció segítségével a ZenCharge fejlesztése. Ötletét a csapat nyugati piacokra is szánja, mivel az ottani országokban már most érzékelhetők a túlterheléssel kapcsolatos problémák. Pesti Csabával, az egyik ötletgazdával beszélgettünk.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az oldalon bármely hivatkozásra kattintva Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.