Én soha, semmilyen körülmények között nem áldanám meg az egynemű kapcsolatban élő embereket, mert van lelkiismeretem, és az ilyen áldás összeegyeztethetetlen a Szentírással és a szenthagyománnyal – mondta a Demokratának címlapinterjúnkban Barsi Balázs ferences szerzetes, hitszónok, teológiai tanár.

Hirdetés

További témáinkból:

Alkotmányos puccsok

Mintha lenyugvóban volna a nap a jog intézménye és az alkotmányosság fölött, egyre gyakrabban tapasztalhatja az uniós törvények értékvesztését az európai közvélemény. Friss példát adnak erre a lengyelországi események. A folyamat bizonytalanságot és bizalmatlanságot ébreszt az emberekben. Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmány­jogásszal beszélgettünk.

Fedőneve: Marslakó

A Rákosi-, majd a Kádár-rendszer politikai rendőrségének az emigrációban élő magyar tudósok megfigyelésével sokrétű célja volt. Az állambiztonság célkeresztjében ott álltak a „marslakók” is – nyilatkozta a Demokratának dr. Szekér Nóra, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának történésze, a nemrég megjelent Fedőneve: Marslakó című könyv szerzője.

Kitartanak a német gazdák

Több mint százezer elkeseredett gazda blokkolja a forgalmat Németország-szerte. A lakosság egyelőre szolidáris a tüntetőkkel. Múlt szerdán a mozdonyvezetők is sztrájkba léptek, az ország megbénult. Mi váltotta ki, meddig tarthat, és mik lehetnek az egyre növekvő elégedetlenség következményei?

Nagyromán kis gömböc

Felszámolnák a magyar többségű megyéket, és tavasszal az Európai Konzervatívok és Reformerek egyik vezető erejévé akarnak válni. Miért hízik mind nagyobbra az AUR nevű nacionalista román párt kis gömböce, és vajon befalja-e a „demokráciát”?

Korábban írtuk