Ezt az országot, ezt a területet, a Kárpát-medencét az őseink be tudták népesíteni. Ezeregyszáz éve itt vagyunk. Micsoda nemzedék lennénk mi, ha ezt az örökséget nem tudnánk megőrizni a következő nemzedékek számára? – mondta a Demokratának címlapinterjúnkban Csák János kulturális és innovációs miniszter.

Hirdetés

További témáinkból:

Figyelmeztető lövés

A napokban titkosszolgálatok által készített jelentés került nyilvánosságra: egyre élesebb a konkurenciaharc a határzár szerb oldalán az embercsempészetre szakosodott csoportok között. Az ezekben felbukkanó személyek rokoni kapcsolatban állnak az afganisztáni tálib kormányzat, valamint az annak egyik frakciójaként működő, terrorszervezetként nyilvántartott Hakkáni-csoport tagjaival, és még a fokozott szerb hatósági ellenőrzések, razziák sem képesek felszámolni a bűnbandák erőszakos jelenlétét.


Eljött a türkök ideje?

Együtt többen vannak, mint az oroszok, a közös nyelvcsalád az összekötő kapocs, és újabban még inkább a gazdaság. Vajon képes lesz-e a türk világ fontos hatalmi tömbbé válni a blokkosodó világban? És hol van ebben a helyünk nekünk, magyaroknak?


Nemet mondtak a 7 igenre

Lezárult egy újabb felvonása annak a tragikomédiának, amelyet a balliberális szakszervezetek és NGO-k játszanak évek óta a közoktatás helyzetére hivatkozva. Ezúttal a „7 igenes alternatív népszavazás” elnevezésű kezdeményezés vallott kudarcot.


Hitet adó példa

Ünnepi rendezvénysorozattal emlékezik november 5-től 19-ig a pesthidegkúti Klebelsberg Kastély a legendás vallás- és közoktatási miniszter születésének 148. évfordulójára. A nagy formátumú politikus egykori otthonában igyekeztünk kideríteni, vajon miért él ilyen elevenen ma is a szellemisége.

Korábban írtuk