Hirdetés

Az atlétikai vb mint nagy közösségi sikerélmény összekovácsolta a nemzetet. Erősítette a magyarok önbecsülését, önbizalmát és összetartozását. Annyi minden szór szét minket, és olyan kevés dolog egyesít! A sport képes rá. Megmozdít kicsiket és nagyokat, városiakat és vidékieket, kétkezi munkást és értelmiségit, balost és jobbost, minden nemzedéket. Az ilyen egyesítő, inspiráló sikerélmény gyógyít, és nekünk szükségünk van ezekre a gyógyító, erősítő, közösségépítő pillanatokra – mondta a Demokratának Fürjes Balázs, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közgyűlésének pozitív döntése esetén októberben a NOB tagja lehet

További témáinkból:

Jött, látott és győzött

A budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatójával, Németh Balázzsal tekintettünk vissza az elmúlt időszakra, beszéltünk az atlétikai világbajnokság sikerének titkáról, a jövőbeli tervekről és arról is, mit gondol a főpolgármester-jelöltségéről szóló találgatásokról.

A királynő koronája

Ha az atlétika a sportok királynője, akkor az azt befogadó atlétikai stadion nem lehet más, mint királynői korona. Ferencz Marcel így gondolkodott a tényleges tervezés kezdeti szakaszában, miután csapatával, a Napur Architect Építészeti Irodával megnyerte a Nemzeti Atlétikai Stadion tervpályázatát. Interjú.

Kis pannon polithorror 

Borkai Zsolt bejelentkezett a polgármesteri székért, Dézsi Csaba András fideszes városvezető pedig az eredményeivel nyugtatja a győrieket. Vajon ki nevet a végén? A Demokrata a helyszínen tájékozódott.

A békében vagyunk érdekeltek

Elvből és örömmel teljesítettük magyar barátaink kérését: éppen látogatásom idején érkezett meg az első azeri gázszállítmány Magyarországra – mondta Ceyhun Bayramov, Azerbajdzsán külügyminisztere a Demokratának adott exkluzív interjúban.

Korábban írtuk